Percheziţii la traficanţi de droguri şi lideri ai lumii interlope din Timişoara

Percheziţii la traficanţi de droguri şi lideri ai lumii interlope din Timişoara

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat miercuri 24 de percheziţii domiciliare în judeţele Timiş (22) şi Bihor (2), la traficanţi de droguri şi lideri ai lumii interlope din Timişoara, implicaţi în şantaje, reglări de conturi şi extorcări.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cursul anilor 2017 - 2019, la nivelul municipiului Timişoara s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, ce a avut ca principal scop derularea de activităţi pe linia traficului cu droguri de mare risc, respectiv cocaină.

Nucleul acestui grup l-au reprezentat mai mulţi exponenţi ai lumii interlope din oraş, care de-a lungul timpului au fost implicaţi şi în alte activităţi infracţionale comune (şantaje, reglări de conturi, extorcări).

"Protecţia activităţilor infracţionale era asigurată de un lider marcant al lumii interlope din municipiul Timişoara. Acesta asigura protecţia principalilor dealeri, iar în cazul în care între unii dintre dealeri apăreau conflicte intermedia normalizarea relaţiilor, în vederea derulării fără incidente a activităţii infracţionale. Pentru sprijinul acordat, acesta era recompensat periodic fie cu sume de bani rezultate din traficul de droguri, fie prin oferirea de droguri pentru consum. Gruparea controla majoritar piaţa de cocaină din oraş, marea parte a dealerilor locali şi a consumatorilor constanţi de cocaină aprovizionându-se de la membrii grupării. De asemenea, pătrunderea pe piaţa din municipiul Timişoara a oricărui alt dealer din afară se putea realiza doar cu acordul şi în condiţiile stabilite de aceştia", spun procurorii.

Conform DIICOT, unul dintre furnizori era o persoană cunoscută în mediul interlop local, care primea regulat cantităţi de câteva kilograme de cocaină pe o filieră din Spania, pe care şi-a dezvoltat-o în timp.

"Caracteristic tuturor furnizorilor grupului infracţional este faptul că distribuiau cocaina doar către un cerc foarte restrâns de dealeri locali şi consumatori fideli, de a căror încredere s-au asigurat de-a lungul timpului. De asemenea, furnizarea cantităţilor de droguri se realiza de cele mai multe ori în incinta unor imobile folosite de aceştia. În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, din cercul de dealeri locali fac parte şi cetăţeni sârbi, care au surse proprii de aprovizionare din Serbia. De asemenea, s-a constatat că unii dintre suspecţi îşi investeau banii obţinuţi din traficul de droguri şi în alte activităţi lucrative, respectiv în acordarea de împrumuturi cu camătă, cu scopul obţinerii de profituri mai mari", precizează anchetatorii.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Timişoara au fost aduse 22 de persoane la audieri.

Acţiunea este efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Oradea, SCCO Arad, SCCO Caraş-Severin, SCCO Hunedoara, SCCO Mehedinţi şi cadrelor de jandarmi de la IJJ Timiş şi Gruparea Mobilă Timiş, cu suportul de specialitate asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție