Percheziţii la un centru de plasament din Capitală. Angajaţii sunt acuzaţi că îi maltratau pe copii

Percheziţii la un centru de plasament din Capitală. Angajaţii sunt acuzaţi că îi maltratau pe copii

Procurorii de la Parchetul Capitalei fac joi 19 percheziţii într-un dosar privind rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu şi delapidare, una dintre percheziţii având loc la Centrul de plasament ""Sfânta Maria din Sectorul 1, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. 

Procurorii anunţă că pe parcursul lunii iunie s-a început urmărirea penală faţă de 21 de persoane pentru rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu şi delapidare, cercetările continuând cu percheziţii ce au loc joi în 19 locaţii, una dintre acestea fiind o instituţie publică, anunţă parchetul.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că instituţia publică este Centrul de plasament "Sfânta Maria" din Sectorul 1 al Capitalei.

"Actele de urmărire penală vizează modalitatea frauduloasă de funcţionare a sistemului de protecţie specială a copiilor instituţionalizaţi, în perioada 2014 – 2016 (ca urmare a unui denunţ formulat în luna noiembrie 2015), în cadrul unui centru din Bucureşti", anunţă într-un comunicat de presă Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 

O parte dintre activităţi au fost realizate în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil şi Fundaţia SERA, precizează procurorii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?