Percheziții Miercurea Ciuc: Viceprimarul Antal a obținut beneficii personale în urma atribuirii unui contract (surse)

Percheziții Miercurea Ciuc: Viceprimarul Antal a obținut beneficii personale în urma atribuirii unui contract (surse)

Attila Antal, viceprimar al municipiului Miercurea Ciuc, este suspectat că a obținut beneficii personale de la o firmă căreia i-a atribuit un contract de lucrări în valoare de peste 18 milioane de lei, în calitate de președinte al comisiei de evaluare a ofertelor, potrivit unor surse judiciare. În schimbul atribuirii contractului de reabilitare a două instituții de învățământ, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional, viceprimarul ar fi beneficiat din partea societății câștigătoare, SC Harbau SRL, de lucrări de construcții în condiții preferențiale la reședința sa din Miercurea Ciuc, imobil aflat în prezent în proprietatea părinților săi.

Conform acelorași surse, firma respectivă a încasat pentru lucrările de construcții efectuate 20.000 de lei, un preț de cinci ori mai mic decât cel real. În plus, la solicitarea lui Antal, o parte dintre materialele de construcții achiziționate au fost facturate către societatea Harbau SRL, care a suportat astfel costul lor.

DNA a anunțat că procurorii efectuează miercuri percheziții în 9 locații din județele Harghita, Mureș și Ilfov, una dintre acestea fiind sediul unei instituții publice, într-o cauză ce vizează fapte comise în perioada 2007 — 2015.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2007 — 2015. În cursul zilei de 29 aprilie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în județele Harghita, Mureș și Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Procurorii efectuează percheziții și la Primăria Miercurea Ciuc iar, potrivit unor surse judiciare, ar fi vizat primarul și un viceprimar, faptele având legătură cu atribuirea unor contracte de achiziții publice în schimbul primirii unor sume de bani.

Unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila, a confirmat pentru AGERPRES că procurorii DNA se află la sediul primăriei, unde solicită mai multe documente oficiale.

"De la mine au solicitat colaborare privind predarea unor documente oficiale. Este vorba de contracte, hotărâri de consiliu local, mai multe documente", a declarat Antal Attila.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”