Perchiziții FBI la Trump Towers din Florida, la sediul unor oameni de afaceri ruși

Perchiziții FBI la Trump Towers din Florida, la sediul unor oameni de afaceri ruși

FBI a percheziționat un apartament deținut de doi oameni de afaceri ruși în clădirile Trump Towers din orașul Sunny Beach Isles (Florida).

Clădirile de apartamente Trump Towers din orașul Sunny Beach Isles FOTO Shutterstock

Potrivit Miami Herald, ținta raidului agenților FBI a fost o proprietate deținută de compania-paravan MIC-USA LLC, administrată de oamenii de afaceri ruși Oleg Sergheievici Pațulia și Agunda Konstantinova Makeeva.

Nu este clar ce anume ar fi putut căuta FBI și poliția locală și nici dacă oficialii de aplicare a legii au confiscat ceva sau au arestat pe cineva.

Un purtător de cuvânt al biroului FBI a declarat pentru Miami Herald că „desfășoară activități de aplicare a legii ordonate de instanță în apropierea acestei locații”, dar nu a oferit alte informații.

Registrele de proprietate arată că MIC-USA a cumpărat apartamentul cu trei dormitoare situat la etajul 41, în 2013, pentru 1,65 milioane de dolari.

Soția lui Pațulia, Roza Pereira - care figurează, de asemenea, în documentele companiei MIC-USA - a declarat că era la curent cu percheziția, dar că i s-a interzis să facă declarații.

„Avocatul [soțului meu] a spus să nu vorbesc cu nimeni. Nu am idee despre ce este vorba”, a spus ea.

În 2020, soții au fost dați în judecată de BAC Florida Bank pentru că nu ar fi plătit rata ipotecii, în valoare de 975.000 de dolari.

Dispută a fost între timp rezolvată, iar oamenii de afaceri ruși sunt în continuare proprietarii apartamentului din orașul supranumit „Mica Moscova”, datorită afluxului de imigranți ruși.

O parte din membrii acestei comunități și-au exprimat temerile legate de reacții negative din cazua invaziei ruse în Ucraina și după ce guvernul SUA a început să aplice sancțiuni împotriva oligarhilor care își ascund averea în proprietăți imobiliare.

Pațulia a fost, de asemenea, acuzat în Rusia pentru că a vândut medicamente COVID-19 contrafăcute, a raportat presa de stat rusă în 2020.

Înainte de a deveni președinte în 2016, Trump a semnat un acord cu dezvoltatorii celor trei clădiri de apartamente cu câte 45 de etaje pentru a oferi numele său proprietăților imobiliare. Investitorii străini, în special din America Latină și Rusia, s-au grăbit să cumpere apartamente în Trump Towers, așa cum au făcut și cu alte proprietăți sub marca Trump din Sunny Isles Beach.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria