Pericol biologic în Sudan. Combatanții au ocupat un laborator cu virusuri de rujeolă, holeră și poliomielită

Pericol biologic în Sudan. Combatanții au ocupat un laborator cu virusuri de rujeolă, holeră și poliomielită

Conform OMS, în acest laborator pot exista eşantioane ale unor agenţi patogeni ai rujeolei, holerei şi poliomielitei.

Conflicte în Sudan FOTO Profimedia

Riscurile biologice sunt "foarte ridicate" în Sudan , după ocuparea unui laborator naţional de sănătate de către una dintre forţele beligerante, a avertizat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite AFP.

Acest "laborator de sănătate publică este ocupat de către una dintre forţele beligerante şi prezintă un risc biologic foarte ridicat", a susţinut reprezentantul OMS pentru Sudan, dr. Nima Saeed Abid, prin videoconferinţă, în cadrul unui briefing de presă organizat la Geneva.

Armata Sudanului se luptă cu gruparea paramilitară rivală, Forțele de Sprijin Rapid, cei doi lideri odată aliați căutând să obțină puterea și controlul asupra țării după ce l-au înlăturat pe Omar al-Bashir, în 2019.

Ostilitățile au început la 15 aprilie, după ce au apărut neînțelegeri asupra modului în care ar trebui guvernat Sudanul între conducătorul țării și liderul armatei din Sudan, generalul Burhan, și șeful grupării paramilitare RSF Mohamed Hamdan "Hemedti" Dagalo de la RSF.

Sute de civili și-au pierdut viața după ce au fost prinși în mijlocul confruntărilor.

Un convoi al diplomaților americani a fost atacat, iar anterior ambasadorul UE în Sudan a fost atacat în propria casa. De asemenea, ONU a sistat Programul Alimentar Mondial în Sudan după ce trei angajați ONU au fost uciși.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”