Pericol de explozie la o stație GPL din Capitală. Pompierii au securizat zona, se intervine cu perdea de apă

Pericol de explozie la o stație GPL din Capitală. Pompierii au securizat zona, se intervine cu perdea de apă

Pompierii intervin la ora transmiterii acestei știri la o stație GPL din sectorul 3 al Capitalei. Potrivit informațiilor Adevărul, în zonă se simte un miros puternic de combustibil. Perimetrul a fost evacuat.

FOTO Arhiva

UPDATE 19:05 Prefectul Capitalei a declarat în direct la Antena 3 CNN că pericolul a fost neutralizat, scurgerea de gaz fiind opritpă. Stația de GPL fusese închisă acum câteva zile.


Stația GPL este situată lângă centrul sportiv Apolo, acolo unde se desfășura un meci de handbal, spectatorii fiind evacuați chiar înainte de finalul partidei. La fața locului au ajuns pompierii și forțele de ordine, zona fiind securizată. Conform primelor informații de la fața locului, pompierii au detectat scurgeri la un robinet de gaz la stația GPL, situată pe Bd. Energeticienilor. Pentru înlăturarea pericolului, se intervine cu perdea de apă.

După 5 zile, pericolul de explozie a fost înlăturat

După cinci zile de intervenție, ISU Dâmboviţa a anunțat, joi seară, că nu mai există niciun pericol de explozie la Crevedia și că toate cisternele au fost golite.

Intervenţia este finalizată , la locul evenimentului rămân pentru supravegherea zonei o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD de la Garda Corneşti”, a transmis, ISU Dâmboviţa.

Jandarmii au efectuat, joi, căutări pentru a identifica resturi ale cisternei care a sărit în aer la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Ana-Maria Burchi, la solicitarea procurorului de caz, efectivele de jandarmi au efectuat cercetări în apropierea staţiei GPL şi până la 400-500 metri în jurul acesteia.

"Se caută bucăţi de cisternă, resturi din explozie, orice ar putea avea legătură cu explozia şi poate fi folosit ca probă în dosarul deschis de Parchet", a declarat, pentru Agerpres, oficialul Jandarmeriei.

Numărul deceselor din cauza dezastrului de la stația GPL din Dâmbovița a ajuns la 3, iar cel al răniților la 58.

Premierul Marcel Ciolacu a cerut instituțiilor abilitate să aplice legea cu strictețe oriunde se găsesc nereguli și să ia măsuri ferme în cazul controalelor desfășurate la nivel național după exploziile de la Crevedia. Potrivit premierului, trebuie schimbată legislația, astfel încât să existe și răspundere penală pentru care nu au autorizații, mai ales în cazul activităților cu risc major.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat