Pericol în Canada: Cinci milioane de albine au zburat în toate direcțiile după ce mai mulți stupi au căzut dintr-un camion

Pericol în Canada: Cinci milioane de albine au zburat în toate direcțiile după ce mai mulți stupi au căzut dintr-un camion

Apicultorii dintr-o localitate de lângă Toronto, în Ontario, au reușit în cele din urmă să recupereze majoritatea insectelor. Unele au rămas în libertate, iar apicultorii caută soluții pentru recuperarea lor.

5 milioane de albine au fost eliberate în zona unde stupii au căzut din camion FOTO arhivă Adevărul

Poliția din apropiere de Toronto i-a avertizat pe șoferi să țină geamurile mașinilor închise, după ce dintr-un camion au căzut pe șosea mai multe lăzi cu stupi, în care se aflau cinci milioane de albine.

Poliția regională din Halton a declarat că a primit un apel miercuri, în jurul orei 6.15, care a anunțat că lădițele cu albine s-au desprins dintr-un camion și au căzut pe un drum din Burlington, Ontario, potrivit The Guardian .

„Nu suntem siguri cum sau ce anume s-a întâmplat, dar la un moment dat cutiile care conțineau albine sau stupi de albine au alunecat din remorcă și s-au împrăștiat pe șosea", a declarat jandarmul Ryan Anderson, pentru CBC News.

A fost „o scenă pe cinste", a spus Anderson. „Lăzile erau literalmente pe șosea și roiuri de albine zburau în jur", a spus el. „Apicultorul care a fost inițial la fața locului se pare că a fost înțepat de câteva ori".

Scena a determinat poliția să avertizeze șoferii să își închidă geamurile în timp ce trec pe acolo și pietonii să evite zona.

La aproximativ o oră după ce poliția a publicat un anunț pe rețelele de socializare, mai mulți apicultori au luat legătura cu autoritățile, oferindu-se să ajute. Șase sau șapte apicultori au ajuns în cele din urmă la fața locului, a declarat Anderson.

În jurul orei 9.15, poliția a declarat că majoritatea celor cinci milioane de albine au fost colectate în siguranță, iar lăzile au fost transportate. Unele lăzi fuseseră lăsate în urmă pentru ca albinele necolectate să se întoarcă singure la ele.

Se crede că albinele erau destinate polenizării culturilor dintr-o zonă a Canadei. Fermierii angajează deseori apicultori pentru a a-i ajuta la polenizarea culturilor.

O colonie de albine în timpul verii are între 50.000 și 80.000 de albine, potrivit Consiliului canadian al mierii, o asociație națională de apicultori.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat