Pericol major pentru clienții multor localuri din România. Pompierii aplică sanțiuni și dispun închiderea acelor cluburi care nu respectă legea

Pericol major pentru clienții multor localuri din România. Pompierii aplică sanțiuni și dispun închiderea acelor cluburi care nu respectă legea

Într-o situație de urgență, în multe localuri din România, clienții se vor călca în picioare, atrag atenția autoritățile. De aceea controalele făcute de pompieri s-au întețit, iar sancțiunile merg până la închiderea localurilor pe o perioadă de 2 luni, măsură ce poate fi repetată, dacă abaterile continuă.

Terase în Centrul Vechi din București. Foto: Arhiva Adevărul

Dacă pentru tot anul trecut în urma controalelor efectuate de pompieri au fost aplicate 10 sancțiuni cu închiderea cluburilor pentru o perioadă de două luni, în acest an, în doar două luni, 15 cluburi au fost închise pentru două luni. Legislația în domeniu prevede că în momentul în care un club este depistat că a depășit numărul maxim de clienți cu până în 10%, amenda este între 30.000 și 100.000 lei; când depășirea trece de acel 10% amenda este de 30.000 până la 100.000 lei, la care se adaugă suplimentar măsura închiderii clubului pe o durată de 2 luni.

Nu există loc de negociere sau de interpretare a legislației. Dacă repeți, clubul se închide din nou. Din punctul nostru de vedere, aceasta este o chestie care poate fi controlată de patroni, în toată lumea există acest control la intrare, cineva care numără, care știe în permanență câte persoane sunt în interior. Când se atinge numărul maxim nu mai intră nimeni până nu iese altcineva. Acest lucru nu îl vedem în cluburile din România, ceea ce înseamnă că interesul pentru aplicarea legilor este scăzut. Pompierii vor continua aceste controale indiferent de situație. Astea nu sunt controale care se fac doar o perioadă, se fac continuu. În 2022, cel puțin 10 cluburi au fost închise în urma controalelor, iar anul acesta altele. Doar în ultima perioadă au fost închise 15 cluburi, iar altele au primit amenzi foarte serioase,” explica șeful IGSU, Raed Arafat în cadrul unei intervenții la postul de televiziune Digi 24.

Prin urmare, este posibil ca în perioada următoare să vedem că aglomerația din cluburi nu va mai fi așa de mare, crescând în schimb cozile de la intrarea în aceste locații.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Cuvintele sunt de prisos...