Persoanele care lucrează într-un stat vecin ar putea beneficia de benzi speciale la punctele de trecere a frontierei

Persoanele care lucrează într-un stat vecin ar putea beneficia de benzi speciale la punctele de trecere a frontierei

În ședința de joi a Guvernului, a fost aprobat un proiect de lege prin care persoanele care trec granița și revin în țară cel puțin o dată pe săptămână, ar putea beneficia de benzi speciale la punctele de trecere a frontierei.

Foto Shutterstock

Cei care ar putea beneficia de benzile speciale sunt persoanele care au activitatea profesională pe teritoriul unui stat vecin. Acest lucru se va dovedi în baza unui contract de muncă valabil, încheiat pe perioadă nedeterminată sau determinată. Ar fi o măsură benefică pentru persoanele care revin zilnic sau cel puțin o dată pe săptămână în statul de domiciliu sau rezidență.

Potrivit actului normativ, în punctele de trecere a frontierei, acolo unde este disponibilă și infrastructura, ar urma să fie create benzi speciale de trecere pentru lucrătorii frontalieri care au un certificat privind încadrarea în muncă.

Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră este cel care ar putea să asigure cu personal de specialitate, echipamente specifice de control şi infrastructura de comunicaţii şi informatică în vederea operaţionalizării benzilor speciale din punctele de trecere a frontierei, inclusiv cu sprijinul administratorilor acestora, relatează Digi24 .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...