Persoanele fizice pot plăti obligațiile fiscale cu cardul bancar, direct la ghișeele ANAF din 10 județe

Persoanele fizice pot plăti obligațiile fiscale cu cardul bancar, direct la ghișeele ANAF din 10 județe

Persoanele fizice din 10 județe vor putea să-și achite, începând din această săptămână, obligațiile fiscale cu ajutorul cardului bancar direct la ghișeele din 53 de sedii ale administrațiilor fiscale județene, direcțiilor regionale și serviciilor fiscale orășenești cu unități de trezorerie, a anunțat, joi, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

'Din această săptămână, persoanele fizice din 10 județe pot să își plătească obligațiile fiscale cu ajutorul cardului bancar la ghișeu. În acest scop, au fost instalate 101 POS-uri, în 53 de sedii ANAF (direcții regionale, administrații fiscale județene și servicii fiscale orășenești cu unități de trezorerie). Procesul de modernizare și debirocratizare continuă. ANAF a inițiat procedura de licitație deschisă pentru achiziția de servicii de acceptare a plăților de impozite, taxe, contribuții și alte sume efectuate online prin carduri bancare prin intermediul Sistemului Național Electronic de Plăți ( www.ghiseul.ro ). Anunțul de participare cu numărul 168765/19.07.2016 poate fi consultat pe site-ul SEAP, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 23 august', se notează în comunicatul ANAF transmis AGERPRES.

Potrivit ANAF, Garanti Bank, banca desemnată câștigătoare de către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara, în urma licitației pentru achiziția de servicii bancare, a instalat 49 de POS-uri în 25 de sedii ale ANAF din județele: Arad, Caraș Severin, Hunedoara și Timiș.

De asemenea, Banca Transilvania, desemnată câștigătoare de către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați în urma licitației pentru achiziția de servicii bancare, a instalat 52 de POS-uri în 28 de sedii din județele: Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea.

Pe de altă parte, ANAF precizează că persoanele fizice au posibilitatea să utilizeze gratuit și Spațiul Privat Virtual — un serviciu electronic disponibil la adresa https://pfinternet.anaf.ro, prin intermediul căruia pot verifica online situația fiscală personală (obligații fiscale, decizii de impunere, situația declarării contribuțiilor de asigurări sociale de către angajator), pot obține adeverințe de venit și certificate de atestare fiscală, sau pot depune Declarațiile D200, D230, D220 în format electronic.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina