Personaj CHEIE audiat în Dosarul Ponta/Ghiță!

Personaj CHEIE audiat în Dosarul Ponta/Ghiță!

Procurorii DNA au audiat marți, la ceas de seară, un personaj cheie în noul dosar al celor două panarame penale ale României, Victor Ponta și Sebastian Ghiță. Este vorba despre Sorin Chirilă. Personaj extrem de influent în rețeaua de firme construită de copilul SRI Sebastian Ghiță. Chirilă, vărul soției lui Ghiță, a stat la DNA Ploiești în jur de o oră. El este cel care, spun sursele noastre, ar fi gestionat transferul de bani din firmele lui Ghiță, prin ONG-uri, spre conturile lui Tony Blair. De menționat că el nu este la primul contact cu procurorii DNA.

Amănunte interesante

Adunarea Generala a Asociatilor Asesoft Technologies, firma aflata in insolventa, a decis, in data de 7 iunie din acest an, desemnarea lui Chirila Sorin Adrian ca administrator special al firmei, se arata intr-un document publicat marti in Monitorul Oficial. Potrivit rezolutiei DNA de incepere a urmaririi penale a deputatului Sebastian Ghita, Chirila Sorin Adrian este varul sotiei lui Sebastian Ghita si este imputernicit pe conturile lui Sebastian Ghita, Anastasescu Cristian si Iacobescu Vlad Dumitru (fratele lui Alexandru Iacobescu, directorul general RTV, prieten al lui Victor Ponta).

Secretariatul sedintei din data de 7 iunie a fost asigurat de catre VIA Insolv SPRL, administrator judiciar al Asesoft Technologies, iar la sedinta a participat asociatul unic al societatii Vlad Dumitru Iacobescu (100% din capitalul social al societatii), fratele lui Alexandru Iacobescu, directorul general RTV.

Cine este Chirila Sorin Adrian? 

Potrivit rezolutiei DNA de incepere a urmaririi penale a deputatului Sebastian Ghita, Chirila Sorin Adrian este varul sotiei lui Sebastian Ghita, membru in Consiliul de Administratie al Asesoft International si imputernic peste importante conturi:

"Pana la data de 14.02.2011 S.C. ASESOFT INTERNATIONAL SA l-a avut ca actionar majoritar pe Ghita Sebastian Aurelian, pentru ca, dupa aceasta data, sa-si cesioneze partile sociale catre Minasee Holdings LTD Cipru, companie de tip offshore detinuta 100% de Ghita Sebastian Aurelian. Presedintele Consiliului de administratie al societatii este Anastasescu Cristian - cumnatul lui Ghita Sebastian Aurelian.

Din consiliul de administratie mai fac parte Chirila Sorin Adrian - varul sotiei lui Ghita Sebastian Aurelian si Iacobescu Alexandru - fratele administratorului S.C. ASESOFT TECHNOLOGIES SRL, Iacobescu Vlad Dumitru. Totodata, Chirila Sorin Adrian este imputernicit pe conturile lui Ghita Sebastian Aurelian, Anastasescu Cristian si Iacobescu Vlad Dumitru", se arata in rezolutia procurorilor DNA. 

Detalii despre Chirila Sorin Adrian a publicat in luna iulie 2015 si jurnalista Sorina Matei pe blogul personal, citand informatii din ordonanta DNA de extindere a urmaririi penale pentru alte sase fapte penale pe numele lui Sebastian Ghita, care arata cum discuta deputatul cu apropiatii despre sume uriase de bani, cum si prin cine se faceau transferurile sumelor si care era palierul relational si de influenta.

In interceptarile in care discuta despre sume uriase de bani, Sebastian Ghita comunica mereu cu Adrian Sorin Chirila, varul sotiei deputatului, pentru a scoate bani din conturi.

Potrivit procurorilor, Adrian Sorin Chirila este unul dintre personajele importante in gruparea Sebastian Ghita, fiind omul 'imputernicit pe conturile personale ale lui Sebastian Ghita, al lui Cristian Anastasescu (cumnatul lui Sebastian Ghita), al Madalinei Chirila, al lui Vlad Dumitru Iacobescu ( zis si Picolo, fratele lui Alexandru Iacobescu, directorul general RTV, prieten al lui Victor Ponta), calitate in care a efectuat cea mai mare parte a operatiunilor inregistrate pe cont, este salariat si administrator la Asesoft International, administrator la Studio Harry, Mediadata Consulting, asociat si administrator la A&S World Travel, reprezentant al Asociatiei Sportive Basket Club Asesoft, al Federal Media Partner, al Minasee Holding LTD Cipru, Ridzone Computers, RVMP SRL, Alpedor SRL si Senior Consulting Group SRL'.

                                                         ***

Victor Ponta si Sebastian Ghita au fost marți la DNA Ploiesti intr-un nou dosar in calitate de suspecti. Dosarul are legatura cu banii utilizati pentru aducerea lui Tony Blair in Romania in martie 2012. DNA i-a pus sub control judiciar pe cei doi lideri PSD, Ponta fiind acuzat de complicitate la spalare de bani, iar Ghita - de spalare de bani. Concret, DNA sustine ca Ponta l-ar fi pus pe Ghita pe listele de candidati la alegerile parlamentare in schimbul platii de catre Ghita a sumei de 220.000 de euro - printr-un interpus - pentru a-l aduce pe Tony Blair in Romania.

Procurorii il cerceteaza pe Victor Ponta in baza legii 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, care prevede la articolul 13 urmatoarele: "Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani."



Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani