Personaje ALDE care rămân lângă PSD. O să vomitați de scârbă după ce veți citi cine sunt jegurile din imagine

Personaje ALDE care rămân lângă PSD. O să vomitați de scârbă după ce veți citi cine sunt jegurile din imagine

Maria Magdalena Grigore, secretar de stat în MAE, Bogdan Moisii, sectretar general adjunct tot la Externe, Nicolae Nasta, secretar de stat în MApN şi Andreea Lambru, secretar general adjunct al Guvernului, nu vor să plece de la Putere, chiar dacă ALDE, partidul care le-a oferit funcţii, a ieşit de la guvernare, susţin surse politice pentru Adevărul

„Avem doi secretari de stat care m-au contactat imediat, unul de la Apărare, unul de la Ministerul Afacerilor Externe care au spus că ei nu vor să iasă de la guvernare pentru că drumul lor li se pare corect alături de PSD“, a declarat Viorica Dăncilă. Cei doi secretari de stat pomeniţi de premier sunt Maria Magdalena Grigore (Externe) şi Nicolae Nasta (Apărare), susţin surse politice pentru „Adevărul“.

Şi nu sunt singurii.

Maria Magdalena Grigore a avut o ascensiune politică fulminantă: a început ca secretară a deputatului liberal Carol Kovacs în anii 2000. Ulterior, a devenit şefa de cabinet a unui alt deputat PNL, Mircea Ciopraga. Încă de când era studentă, a fost numită în Consiliul de Administraţie al Tarom. Evident, cu proptele politice. Decizia a fost semnată de Ludovic Orban, pe atunci ministru al Transporturilor.

În 2008, la un an de la terminarea facultăţii, PNL a instalat-o şef al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Bucureşti, care administra 2.500 de kilometri de drumuri naţionale. În 2014, după ruperea USL, Magdalena Grigore a părăsit PNL şi a plecat alături de Călin Popescu Tăriceanu în ALDE pentru a susţine Guvernul Ponta. Aşadar, a rămas în tabăra Puterii.

În 2017, imediat după ce PSD intră la guvernare alături de ALDE, Maria Magdalena Grigore a fost numită de premierul Sorin Grindeanu în funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Iar de la transporturi la diplomaţie n-a fost decât un pas. În vara anului trecut, premierul Viorica Dăncilă a numit-o secretar de stat în MAE.

Acum, după ce Tăriceanu a rupt coaliţia de guvernare, Maria Magdalerna Grigore vrea să rămână în continuare la Putere alături de PSD.

Nici Andreea Lambru, secretarul general adjunct al Guvernului, nu a demisionat, deşi a trecut o săptămână de când liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, cel care a propulsat-o în Executiv, s-a desprins de PSD. Lambru ocupă şi un post în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, deci trecerea în Opoziţie i-ar tăia două venituri consistente, ambele de la stat. La fel ca Maria Magdalena Grigore, Andrea Lambru e un alt produs al clientelismului politic.

În perioada 2009-2011, Lambru a fost şefa de cabinet a lui Radu Stroe, secretar general al PNL. În noiembrie 2012, la numai 27 de ani, a fost numită secretar general adjunct al Guvernului (SGG) de premierul Victor Ponta.

Doi ani mai târziu, a plecat cu Tăriceanu în ALDE şi a ajuns din nou adjunct la SGG după alegerile din 2016.

Nici Nicolae Nasta, secretar de stat la Apărare, nu se dă dus de la Putere. Nasta, fost parlamentar PNL de Ilfov, s-a numărat printre liberalii care au plecat cu Tăriceanu după ruperea USL, la fel ca Maria Magdalena Grigore şi Andreea Lambru. În 2017, premierul Sorin Grindenau l-a numit secretar de stat în MApN. Ce-l califica? Între 1994 şi 2012 a fost directorul unui „magazin specializat în comerţ arme autoapărare, vânătoare şi tir sportiv“, potrivit CV-ului.

Nasta are o avere impresionantă şi legături financiare cu personaje controversate din Ilfov. I-a împumutat 245.000 euro omului de afaceri Valentin Vasilescu, cercetat de DIICOT pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. L-a împrumutat cu 75.000 euro şi pe liberalul Marian Petrache, preşedintele CJ Ilfov.

„Soţ însoţitor“ şi sinecurist

Bogdan Moisii e omul de încredere al fostului ministru de Externe Teodor Meleşcanu. În februarie 2017, Bogdan Moisii a fost angajat pe postul de consilier pe „probleme speciale“. Ulterior, premierul Mihai Tudose l-a numit secretar general adjunct al MAE. Soţia sa, Roxana Moisii lucrează la Reprezentanţa Permanentă a României la Bruxelles. Până să ajungă în slujba lui Meleşcanu, Moisii trăia din indemnizaţia de „soţ însoţitor“, inclusă în salariul nevestei. Meleşcanu a fost dat afară din MAE, ALDE a ieşit de la guvernare, însă Moisii a rămas în funcţie şi n-are de gând să plece.

„El n-a dat niciun examen pentru intrarea în MAE, a fost transferat ca funcţionar public, aşa că va rămâne în minister şi dacă-şi pierde funcţia de secretar general adjunct“ , susţin surse diplomatice pentru „Adevărul“.

După ce a ajuns în MAE, Moisii a postat pe Facebook drapelul României, însă varianta comunistă cu stema Republicii Socialiste.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă