Personal suplimentat în vămi; Poliţia de Frontieră: Se preconizează un număr mare de turişti

Personal suplimentat în vămi; Poliţia de Frontieră: Se preconizează un număr mare de turişti

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) a anunţat vineri că a suplimentat personalul din vămi, după ce în luna august a anului trecut, peste 8 milioane de persoane au trecut prin punctele de trecere a frontierei.

"Având în vedere că în luna august mulţi cetăţeni români aflaţi în afara graniţelor ţării se întorc în România pentru a petrece concediul alături de familie, precum şi numărul mare de cetăţeni români care aleg să-şi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării, în perioada următoare se preconizează o creştere a traficului prin punctele de frontieră, mai ales cele din vestul şi sudul ţării. Precizăm faptul că încă de la începutul sezonului estival, pe parcursul lunii iulie, s-au înregistrat creşteri semnificative ale traficului de persoane şi mijloace de transport în mod special în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Bulgaria", precizează IGPF într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conducerea Poliţiei de Frontieră a dispus structurilor teritoriale o serie de măsuri prin care să-şi adapteze misiunile, resursele umane şi materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ.

"S-a suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. Este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei existentă şi în funcţie de valorile de trafic, în limita configuraţiei acestora, se suplimentează arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz. Cooperarea continuă cu autorităţile de frontieră din Bulgaria şi Ungaria pentru gestionarea, în comun, a problemelor participanţilor la traficul transfrontalier", mai precizează IGPF.

Anul trecut, în luna august, au trecut frontiera aproximativ 8,2 milioane persoane (media zilnică fiind de aproximativ 270.000 persoane), dintre care 3,64 milioane pe sensul de intrare şi 4,56 milioane pe sensul de ieşire, şi aproximativ 2 milioane de mijloace de transport.

În ceea ce priveşte punctele de frontieră, cel mai tranzitat a fost Aeroportul "Henri Coandă", cu un trafic de peste 1.250.000 persoane, urmat de PTF Nădlac II, cu peste 945.000 persoane, şi PTF Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 670.000 persoane. Totodată, la frontiera cu Bulgaria, traficul cel mai intens s-a înregistrat prin PTF Giurgiu (610.000 persoane) şi Vama Veche (269.000 persoane).

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia aglomerărilor, pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate, precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară, în vederea scurtării timpului de control, dar şi consultarea aplicaţiei "Trafic online". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...