Personalitatea TV doctorul Mehmet Oz, susţinut de Trump, a câştigat nominalizarea republicană pentru Senat

Personalitatea TV doctorul Mehmet Oz, susţinut de Trump, a câştigat nominalizarea republicană pentru Senat

Fostul director de fonduri mutuale David McCormick s-a retras din cursă anunţând că nu mai poate recupera diferenţa de voturi, deşi mică, de rivalul său.

Chirurgul cardiac cunoscut pentru emisiunile sale de televiziune şi apariţiile la Oprah Winfrey Show îl va înfrunta pentru un loc în Senat în alegerile din 8 noiembrie pe democratul de stânga John Fetterman, care se recuperează după un infarct.

Dacă ar câştiga, Oz ar fi primul senator musulman din Congresul SUA.

„Astăzi l-am sunat pe Mehmet Oz pentru a-l felicita pentru victoria sa”, a scris McCormick adăugând că îl va susţine.

„Acum, că primarele noastre s-a încheiat, ne vom asigura că acest loc de Senat al SUA nu va cădea în mâinile stângii radicale, condusă de John Fetterman”, i-a răspuns Oz pe Twitter.

Campania democrată a reacţionat numindu-l pe Oz un „escroc”.

Vineri, candidatul democrat la Senat a declarat că „aproape a murit” din cauza infarctului suferit luna trecută.

Fetterman, viceguvernator al statului Pennsylvania, a explicat că nu şi-a luat medicamentele prescrise pentru o afecţiune a inimii numită cardiomiopatie, o boală care afectează muşchiul inimii.

Doctorul său a transmis că Fetterman ar fi „bine” dacă şi-ar lua medicamentele, şi-ar îmbunătăţi dieta şi ar face mişcare.

Fostul primar educat la Harvard, care a purtat hanorace largi în loc de costume în campania electorală, candidează ca democrat de stânga.

O controversă care l-a urmărit în campania sa va fi probabil adusă în discuţie în cadrul alegerilor intermediare pentru Congres din noiembrie.

În 2013, în timpul celui de-al doilea mandat ca primar al oraşului Braddock, un de lângă Pittsburgh, el a urmărit un jogger nevinovat despre care a crezut în mod greşit că a tras cu o armă în apropierea casei sale.

Luna trecută, candidatul lui Trump, autorul JD Vance, a câştigat nominalizarea republicană pentru Senatul SUA din partea Ohio, învingându-l pe fostul trezorier de stat Josh Mandel.

Printre alte personaje controversate pentru care Trump a făcut campanie şi au câştigat se mai află şi fosta vedetă de fotbal Herschel Walker, care a câştigat în Georgia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria