Personalul medical de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași, în stare de șoc după tragedia aviatică SMURD

Personalul medical de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași, în stare de șoc după tragedia aviatică SMURD

Angajații Spitalului Sfântul Spiridon din Iași sunt în stare de șoc, după aflarea veștii că doi dintre colegii lor și-au pierdut viața în timpul tragediei aviatice SMURD din Republica Moldova.

* LIVE UPDATE MAI: Patru morți în urma prăbușirii elicopterului SMURD în Republica Moldova — FOTO/VIDEO

Vestea morții fulgerătoare a asistentului medical Gabriel Sandu și a medicului Mihaela Dumea a șocat întreg personalul medical de la UPU — SMURD de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Printre lacrimi, aceștia aprind lumânări și își amintesc de clipele frumoase petrecute împreună.

Gabriel Sandu a fost unul dintre asistenții medicali cu experiență în medicina de urgență, respectiv, în cadrul SMURD. Soția acestuia este tot asistent medical de urgență. Potrivit colegilor, cei doi au un copil.

Medicul primar Mihaela Dumea, căsătorită, are și ea un copil. De cinci ani lucra la SMURD Iași și le preda studenților, în calitate de asistent universitar, disciplina Medicină de Urgență.

Aceasta este a doua tragedie de acest gen din ultimii 10 ani la SMURD Iași. În luna ianuarie 2006, doi piloți și două cadre medicale și-au pierdut viața după ce elicopterul SMURD Iași în care se aflau s-a prăbușit în apropierea aeroportului. Elicopterul, de tip Eurocopter EC 35, s-a prăbușit la 10 minute după decolare, la un kilometru și jumătate de turnul de control al Aeroportului, în apropierea Unității de Jandarmi. În accident și-au pierdut viata pilotul Valentin Stănescu, de 39 de ani, copilotul Augustin Toma, de 38 de ani, ambii angajați ai MAI, precum și medicul Liliana Puiu, de 36 de ani, și asistentul medical Mioara Hăuță, de 30 de ani, de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iași. Accidentul a avut loc în timp ce efectua un zbor de antrenament.

AGERPRES / (AS — autor: Daniela Malache, editor: Diana Dumitru, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...