Peru: Curtea Constituţională a dispus eliberarea fostului preşedinte Alberto Fujimori (sursă judiciară)

Peru: Curtea Constituţională a dispus eliberarea fostului preşedinte Alberto Fujimori (sursă judiciară)

Curtea Constituţională din Peru a dispus joi eliberarea fostului preşedinte Alberto Fujimori, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru încălcări grave ale drepturilor omului, a declarat o sursă judiciară, relatează AFP.

Instanţa a restabilit o graţiere acordată în decembrie 2017 şi anulată în octombrie 2018 în favoarea lui Alberto Fujimori, în vârstă de 83 de ani, preşedinte al Peru din 1990 până în 2000, ceea ce permite eliberarea acestuia în zilele următoare, a declarat sursa citată sub rezerva anonimatului. Deciziile Curţii Constituţionale sunt fără recurs.

Fostul preşedinte Alberto Fujimori, care suferă din 2018 de fibrilaţie auriculară pentru care a fost operat în octombrie, a fost spitalizat pe 3 martie din cauza unei crize cardiace.

Plasat în detenţie în 2007, Alberto Fujimori suferă de recurente probleme de sănătate. Familia sa a solicitat în repetate rânduri, fără succes, eliberarea lui din motive de sănătate.

El a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru uciderea a 25 de persoane de către un escadron al armatei peruane, în cadrul unor operaţiuni pretins antiteroriste întreprinse în timpul guvernului său.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro