Peru: Fostul președinte Alejandro Toledo, acuzat de corupție, a reapărut în SUA

Peru: Fostul președinte Alejandro Toledo, acuzat de corupție, a reapărut în SUA

Fostul președinte peruan Alejandro Toledo, suspectat de justiție că a primit mită, și-a făcut apariția publică în Statele Unite, unde locuiește, cu ocazia unui forum al Națiunilor Unite la New York, transmite AFP.

Alejandro Toledo a publicat pe aplicația on-line Periscope, care permite difuzarea de înregistrări video în direct, imagini cu el în timp ce ținea un discurs și semna autografe cu prilejul acestui forum, organizat de delegația Republicii Suriname.

El a mai afirmat la postul de radio peruan RPP că s-a deplasat la Washington cu o zi înainte unde s-a întâlnit cu secretarul general al Organizației Statelor Americane (OSA), Luis Almagro, pentru a-i expune punctul său de vedere asupra crizei din Venezuela.

În schimb, el a refuzat să discute despre probleme sale cu justiția.

Justiția peruană îl acuză de trafic de influență și spălare de bani. Grupul de construcții brazilian Odebrecht, în centrul unui vast scandal în America de Sud, a recunoscut că i-a plătit fostului președinte 20 de milioane de dolari pentru a obține concesionarea construcției unei șosele între Peru și Brazilia.

Alejandro Toledo face obiectul a două mandate internaționale de arestare. Unul legat de afacerea Odebrecht, iar celălalt în dosarul numit Ecoteva. Este vorba despre o afacere cu societăți ecran înființate în Costa Rica pentru achiziționarea de imobile cu bani nedeclarați ce ar proveni, potrivit justiției, din acte de corupție efectuate în timpul mandatului prezidențial al lui Alejandro Toledo (2001-2006).

Acesta din urmă neagă acuzațiile și susține că este victima unei "persecuții politice", mai scrie AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia