Peru: Percheziţii la sediile partidului preşedintelui Castillo şi la proprietăţile liderului controversat al partidului

Peru: Percheziţii la sediile partidului preşedintelui Castillo şi la proprietăţile liderului controversat al partidului

Magistraţi şi poliţişti au percheziţionat sâmbătă birourile partidului de stânga aflat la putere în Peru, Peru Libre, în cadrul unei anchete asupra finanţării campaniei electorale care l-a adus la sfârşitul lui iulie pe Pedro Castillo la preşedinţia acestei ţări, informează duminică AFP.

Percheziţii întreprinse la şapte proprietăţi, printre care domiciliul liderului controversat al partidului, Vladimir Cerron, au fost de asemenea autorizate de judecătorul Carlos Sanchez la cererea Parchetului.

Acesta din urmă a declanşat o anchetă preliminară împotriva partidului Peru Libre, pentru presupusă spălare de bani, anchetă în care figurează şi numele noului şef al guvernului Guido Bellido.

Percheziţiile au avut loc la o lună după instalarea la putere a lui Castillo, care este deja ţinta unor atacuri virulente din partea opoziţiei de dreapta.

Partidul Peru Libre a reacţionat într-un comunicat, declarându-se surprins de o asemenea măsură. El a dat asigurări că va "colabora" în anchetele asupra finanţării campaniei, însă a atenţionat împotriva "oricărei tentative de intimidare din partea forţelor de ordine, Parchetului şi justiţiei".

Congresul a acordat recent votul de încredere guvernului condus de Guido Bellido, numit la sfârşitul lui iulie de către Pedro Castillo, ceea ce-i permite să rămână în funcţie.

Procurorul Richard Rojas a condus percheziţiile la trei proprietăţi din Lima şi patru din oraşul Huancayao, unde locuieşte Vladimir Cerron, condamnat în 2019 la patru ani de închisoare cu suspendare pentru corupţie atunci când era guvernator în această regiune. Condamnarea l-a împiedicat să fie candidatul lui Pedro Castillo pentru vicepreşedinţie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

3 Surprinzătoarele afirmații ale unui analist ungur, care susține că bazele americane din România și Polonia ar putea fi folosite pentru a ocupa vestul …

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 VIDEO Rusia a încasat sâmbătă o lovitură cruntă din partea Ucrainei