Peru: Şefa opoziţiei Keiko Fujimori a ieşit din închisoare

Peru: Şefa opoziţiei Keiko Fujimori a ieşit din închisoare

Şefa opoziţiei peruane Keiko Fujimori a ieşit luni din închisoare printr-o decizie a curţii de apel, după trei luni de detenţie preventivă în cadrul scandalului de corupţie Odebrecht, informează marţi France Presse.

Purtând o mască şi mănuşi albe, fiica cea mare a fostului preşedinte Alberto Fujimori (1990-2000) a părăsit închisoarea pentru femei Chorrillos, la sud de Lima, şi s-a suit într-un taxi pentru a se duce acasă.

La 1 mai, o curte de apel a dispus eliberarea ei contra unei cauţiuni de 70.000 de soli (aproximativ 19.000 de euro) şi cu condiţia ca ea să nu locuiască împreună cu soţul său, americanul Mark Vito Villanella, care a fost acuzat în acelaşi caz de corupţie.

Keiko Fujimori, în vârstă de 44 de ani, a cerut recent suspendarea arestului preventiv din cauza riscurilor legate de epidemia de coronavirus în închisoare. Dar justiţia a răspuns în cele din urmă la o cerere anterioară de eliberare prezentată de apărare.

Şefa opoziţiei şi-a exprimat intenţia, înainte de a ieşi din închisoare, de a fi supusă unui test de coronavirus înaintea oricărui contact cu rudele sale. Posturile de televiziune peruane au arătat imagini cu o angajată a unui laborator privat ce aştepta în faţa domiciliului acesteia.

Considerată cea mai influentă persoană din Peru între 2016 şi 2018, Keiko Fujimori, şefa partidului Fuerza Popular (dreapta populistă), este acuzată că a primit fonduri de la grupul brazilian de construcţii Odebrecht pentru campania sa electorală din 2011.

Scandalul a implicat de asemenea patru foşti preşedinţi peruani: Alejandro Toledo (2001-2006), Alan Garcia (1985-1990 şi 2006-2011), care s-a sinucis, Ollanta Humala (2011-2016) şi Pedro Pablo Kuczynski (2016-2018). Toţi sunt suspectaţi că au primit bani de la grupul brazilian, care a recunoscut că a dat mită în valoare de 29 milioane de dolari între 2005 şi 2014. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale