Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

Rechizitoriul fostului ministru PSD al Economiei Niculae Bădălău, consultat de g4media.ro :

<<BĂDĂLĂU NICULAE: Spuneai de TICĂ. L-am ajutat pe TICĂ (Dumitru Beianu zis Tică, șeful PNL al CJ Giurgiu – n.r).

PĂSAT DAN: Foarte bine.

BĂDĂLĂU NICULAE: L-am ajutat de nu știu câte ori.

PĂSAT DAN: Foarte bine! Să fii sănătos!

BĂDĂLĂU NICULAE: Pe GRASU (deputatul PNL de Giurgiu, Alexandru Andrei – n.r.). L-am scăpat: „Șefule!”

PĂSAT DAN: …[râde]…

BĂDĂLĂU NICULAE: I-am luat sala de sport de la CNI, la OINACU, la FABIAN (Fabian Țîrcă – secretarul general al PNL Giurgiu și primar în comuna Oinacu – n.r.). Fii atent aici! Face licitație, se duce la MANUELA.

PĂSAT DAN: Da.

BĂDĂLĂU NICULAE: O chem pe MANUELA și îi spun: ”Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.” ”N-o fac eu. Am dat-o.” N-o fac că …(neinteligibil) …Dar să-l omor pe GRASU că mă enervase cu…

PĂSAT DAN: Da, știu, ce aveți voi.

BĂDĂLĂU NICULAE: … o șmecherie. Vorbea urât. Iau sala de sport. Mamă! S-a dus la Parlament, s-a dus la mă-sa în cur, s-a dus la nu știu ce. ”Cum, domnule, să ia sala un P.S.D.-ist?” Noi cu CIUCĂ, la 2 săptămâni… săptămânal aveam acolo, la 2 săptămâni aveam ședință de PNL. Și i-a zis lui CIUCĂ: ”Domnul Prim, am luat și eu sala de sport din …[neinteligibil]…” Eu îl știu pe ăsta de când eram ministru, el era… ă… șeful statului major și avem… că aveam fabricile alea de armament. ”Am luat o sală…” Mă calcă ăsta în picioare. Nici nu-l știa pe GRASU.

PĂSAT DAN: Nu, păi n-aveai de unde…

BĂDĂLĂU NICULAE: Nici nu-l știa …[neinteligibil]…

PĂSAT DAN: Slab rău.

BĂDĂLĂU NICULAE: Și îl prind pe… Fii atent! Și ca să îl enervez mai rău îl prind pe FABIAN (Fabian Țîrcă – secretarul general al PNL Giurgiu și primar în comuna Oinacu – n.r.) la nuntă la GHIDĂNAC (Marin Ghidănac – primarul PNL din comuna Roata de jos, județul Giurgiu – n.r.).

Au venit toți. Acolo, a făcut la fiică-mea (fiica lui Niculae Bădălău, Sabina Marica-Bădălău, deține domeniul Monato din Bolintin, cu salon de evenimente. Potrivit presei, ar fi investit 4 milioane de euro în restaurant, doar un candelabru ar fi costat 100.000 de euro – n.r.).

A venit și DAN MOTREANU (liderul organizației PNL Giurgiu – n.r.) și ăștia și zic: ”Bă FABIANE, fii atent aici, că îți bag și dispensarul.” Are un dispensar de un miliard și ceva. Ce …[cuvânt obscen]… mea o face el acolo, nu știu. Zic: ”Îți bag și dispensarul, dar îți dau licitația la tine”, că la astea mai micuțe le dă licitațiile la comune, CNI -ul acum, ca să nu mai…că sunt ei… au multe… ”dar mi-l dai mie.” Eu știind că FABIAN, finul lui ăsta …[neinteligibil]…

PĂSAT DAN: Da, e finu-său.

BĂDĂLĂU NICULAE: DANE, n-am apucat să mă duc până la un scaun încolo, că a și venit GRASU (deputatul PNL de Giurgiu, Alexandru Andrei – n.r.) după mine: ”Băi, ești nebun, ce …[cuvânt obscen]… mea ai …[neinteligibil]…dispensarul lu’ ăsta?”…[râde]… ”Du-te, mă, dracu’ de aici cu dispensarul tău!”

La vreo 4 zile mă sună: ”Hai cu mine la MANUELA la CNI, să-mi dea dispensarul”. Zic: uite, mă, îmi băgai un băț în cur. Fir-ați ai dracu!

PĂSAT DAN: NICULE, ne ajutăm. Tu vorbește la CNI pentru primărie și aia și eu…

BĂDĂLĂU NICULAE: Da, mă, da.>>, este stenograma unei discuții dintre Dan Păsat și Niculae Bădălău din data de 9 august 2022, înregistrată de Păsat cu telefonul și pusă la dispoziția procurorilor.

Această stenogramă a fost publicată parțial, ”în exclusivitate”, de către RTV pe data de 6 decembrie 2022, dar fără referirile la Manuela Pătrășcoiu, directoarea de la CNI. Vezi aici.

Cine sunt personajele implicate

Dan Păsat a fost parlamentar PDL în urmă cu 10 ani. În 2013 a fost condamnat pentru șantaj și efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția pe care o persoană o îndeplinește în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Riscând să devină recidivist, Păsat a decis de această dată să colaboreze cu procurorii. Potrivit rechizitoriului, el ar fi anunțat organul de urmărire penală cu privire la faptele de corupție în care era implicat împreună cu Niculae Bădălău înainte ca procurorii să știe despre ele și astfel a beneficiat, potrivit legii, de clauza de exonerare penală. Pe 10 noiembrie 2022, Păsat a formulat un denunț împotriva fostului ministru și a pus la dispoziția procurorilor înregistrări cu Bădălău, făcute cu telefonul. Apoi a acceptat să poarte tehnică de interceptare montată de DNA la întâlnirile cu fostul ministru PSD.

Manuela Irina Pătrășcoiu este director general al Companiei Naționale de Investiții din 2013 când PSD și PNL erau la putere în cadrul USL. Ea i-a luat locul Anei Maria Topoliceanu, prietena Elenei Udrea, ulterior denunțătoare a blondei de la Cotroceni.

Înainte de a fi director general, Manuela Pătrășcoiu a fost director economic al CNI încă din 2002 de pe vremea lui Adrian Năstase. Potrivit CV-ului, are studii postuniversitare în ”Securitate și Apărare Națională” la Colegiul Național de Apărare.

Parandărât de 7 % pentru primarul din Bucșani

Pe de alt parte, procurorii îl acuză pe fostul ministru PSD Niculae Bădălău că i-ar fi oferit un comision primarului din Bucșani, Dan Păsat: un procent de 7 % (170.000 de euro) din valoarea contractului de peste 7 milioane de lei pentru lucrări de alimentare cu apă, încheiat în 2019 de Primăria Bucșani cu asocierea de firme Samby Impex – Aris Construct.

Samby Impex îl care ca unic asociat pe ginerele lui Bădălău, Răzvan Alexandru Marica. Bădălău i-ar fi oferit banii primarului ca ”acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme”, potrivit DNA.

Pe 25 noiembrie 2022, prin intermediul directoarei tehnice de la firma Samby Impex, Elena Matache, Nicuale Bădălău i-a dat primarului din Bucșani 35.000 lei, reprezentând o parte din comisionul de 7 %. Pe 18 noiembrie 2022, Bădălău l-a sunat pe Dan Păsat.

”BĂDĂLĂU NICULAE: Alo!

PĂSAT DAN: Da, NĂICĂ!

BĂDĂLĂU NICULAE: Alo! Salut, dom’ primar! Auzi, DANE?!

PĂSAT DAN: Să trăiți, dom’ președinte!

BĂDĂLĂU NICULAE: Scoți mâine ceva pește, tată?

PĂSAT DAN: Ă…Da. Da. Ce vrei? Caras?

BĂDĂLĂU NICULAE: Vreo 5 kile de caras. Trec pe la tine? Ești acasă?

PĂSAT DAN: Ă…Da. Eu știu…pe la…Când poți să treci tu?

BĂDĂLĂU NICULAE: Pe la cât ești tu.

PĂSAT DAN: Păi vino dimineațăcă după aia mai avem treabă și …e sâmbătă. Pe la 10.”

La întâlnirea de pe 19 noiembrie 2022 de acasă de la primar, cei doi au bătut palma asupra afacerii. Întâlnirea a fost înregistrată ambiental de primar care deja colabora cu procurorii și avea montată în casă tehnică de interceptare.

”BĂDĂLĂU NICULAE: DANE…

PĂSAT DAN: Dă 7 % din lucrare și la aia veche și la asta acuma și la aia nouă. Asta spuneți voi. Am înțeles.

BĂDĂLĂU NICULAE: …(mișcă capul sus-jos cu un gest care semnifică aprobarea )….

PĂSAT DAN: O (pe Elena Matache – directoarea tehnică de la Samby Impex – n.r.) trimiți cu plicul și văd eu ce fac. Am înțeles. Gata. E închis”, este stenograma discuției dintre Bădălău și Păsat din 19 noiembrie 2022.

Pe data de 25 noiembrie, procurorii au constatat flagrantul.

Conform imaginilor video din folderul denumit (…), cei doi interlocutori coboară din mașină și se duc în spatele autovehiculului, unde MATACHE ELENA scoate din poșetă un plic de culoare bej, format A4, pe care i-l înmânează lui PĂSAT DAN.

PĂSAT DAN: Cât am aici, ELENA?

MATACHE ELENA: 35.

PĂSAT DAN: 35…

MATACHE ELENA: Mai trebuie încă atât.

PĂSAT DAN: 350 de milioane?

MATACHE ELENA: Da.

PĂSAT DAN: Și mai…îmi trimiteți…

MATACHE ELENA: Și mai trebuie încă atât. Da? Zilele astea.

PĂSAT DAN: Bine. Eu am vorbit 7% din lucrare. Acuma…

MATACHE ELENA: Da, da. Din ultima…

PĂSAT DAN: …faceți voi socotelile.

MATACHE ELENA: Da. Din ultima situația încă mai trebuie.

PĂSAT DAN: Deci, el i-a zis ca să/mi dai ăștia 35 acum și îmi mai trimiți…

MATACHE ELENA: Da. Da. Păi…

PĂSAT DAN: Când?

MATACHE ELENA: Zilele astea.

PĂSAT DAN: Bine. Hai!”

Pe 28 noiembrie, procurorii au obținut arestarea fostului ministru, iar pe 16 decembrie l-au trimis în judecată.

Dosar disjuns pentru Gabi Bădălău, fiul fostului ministru

Potrivit rechizitoriului, un nou dosar a fost disjuns pentru a se continua cercetările pentru dare de mită față de Gabi Bădălău, fiul fostului ministru. La percheziția informatică, procurorii au găsit în telefonul Elenei Matache discuții cu Gabi Bădălău din septembrie – octombrie 2021, din care reiese că acesta supraveghea transmiterea comisionului către primarul din Bucșani.

Matache Elena: Trebuie să pregătim pt bucsani suma din tabelul trimis (10:12)

Adică 23000 o sa vina sa ii dam (10:13)

Bădălău Radu Gabriel: Se poate mai tarziu? (10:14)

Matache Elena: Au întrat de la bucsani bani în samby am plătit eșalonarea, taxele la stat la zi și trebuie dat diferența proiectare policlinica, yzamar diferența factura Parc și valrom pt ca avem depășire 60 de zile de la ultima scadenta (10:14)

O sa vad când ii vrea și te anunț ma întâlnesc la 11 la prim bucsani cu el (10:15)

Bădălău Radu Gabriel: K (10:16)

Matache Elena: Am fost la bucsani si a zis ca ii vrea maine (12:15)

Bădălău Radu Gabriel: K (12:17)”.

-----

Lui Niculae Bădălău, ceilalți îi spun Nicu sau Nae, Năică. Bădălău îl numește Grasu pe deputatul PNL (fost PSD) Alexandru Andrei și Tică pe Dumitru Beianu, șeful PNL al CJ Giurgiu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa