Peskov a comentat declarațiile agresive ale Poloniei cu privire la Belarus

Peskov a comentat declarațiile agresive ale Poloniei cu privire la Belarus

Potrivit secretarului de presă prezidențial, Rusia își va îndeplini obligațiile aliate de a asigura securitatea Belarusului.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov. Foto: Profimedia

Declarațiile Poloniei despre disponibilitatea lor de a sprijini o lovitură de stat în Belarus arată că Varșovia intenționează să se amestece deschis în treburile altor țări, inclusiv prin forță, a declarat purtătorul de cuvânt prezidențial rus Dmitri Peskov, miercuri, în programul Moscova, Kremlin, Putin.

Cu o seară înainte, fostul comandant al Forțelor Terestre poloneze, generalul Waldemar Skrzypczak, într-un interviu pentru postul de televiziune Polsat , a cerut autorităților republicii să se pregătească pentru o potențială revoltă în Belarus și să o susțină.

Conducerea poloneză intră literalmente într-o isterică a rusofobiei și vedem că acest stat ostil vorbește în mod deschis despre intenția sa de a interveni direct, inclusiv prin forță, în treburile interne ale unui stat vecin”, a spus Peskov, răspunzând la o întrebare venită de la jurnalistul Pavel Zarubina. Fragmentul este publicat pe canalul de Telegram al prezentatorului.

În același timp, Peskov a indicat că Rusia își onorează obligațiile de aliat față de Belarus de a proteja această țară și a-i oferi sprijin. El a menționat că Belarus este „un stat partener, aliat și fratern” pentru Federația Rusă. „Desigur, Federația Rusă are obligații de a asigura securitatea Belarusului, ceea ce vom face în fața unei amenințări atât de evidente”, a spus el.

Vorbind despre poziția Varșoviei față de Moscova, Peskov a numit-o nu doar neprietenoasă, ci și ostilă. "Polonia este un stat ostil pentru noi. Aș merge mai departe, nu aș numi [atitudinea Varșoviei față de Moscova pur și simplu] neprietenoasă", a declarat el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…