Peskov: Componenta aviatică a paradei militare din Piaţa Roşie nu are loc din cauza condiţiilor meteo

Peskov: Componenta aviatică a paradei militare din Piaţa Roşie nu are loc din cauza condiţiilor meteo

Componenta aviatică a paradei militare din 9 mai din Piaţa Roşie de la Moscova nu va avea loc din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a anunţat luni dimineaţa purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează TASS.

"Componenta aviatică nu va avea loc din cauza vremii", a spus Peskov.

Înainte de aceasta, Dmitri Peskov a anunţat că în Piaţa Roşie, de la tribuna Kremlinului, preşedintele Vladimir Putin urma să susţină un discurs, iar la încheierea paradei militare şeful statului urma să depună, conform tradiţiei, o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut lângă Zidul Kremlinului.

Potrivit TASS, anul acesta la parada militară din Piaţa Roşie participă 11.000 de militari, iar în componenţa coloanei mecanizate intră 131 de unităţi de tehnică militară.

Foto: (c) Maxim Shemetov/REUTERS



Participanţi la "operaţiunea militară specială pentru apărarea Donbasului" (regiune separatistă în estul Ucrainei) defilează şi ei în Piaţa Roşie.

Oaspeţii invitaţi la tribună au primit "cadouri simbolice", printre care un mic tanc T-90MC realizat la scară 1:35 de producătorul rus de tehnică militară "Zvezda", câte un pled în culori de camuflaj şi şepci roşii.

Rusia îşi numeşte agresiunea asupra Ucrainei drept ''operaţiune specială pentru denazificarea'' ţării vecine şi pentru protejarea comunităţii rusofone din estul acesteia, acuzaţie considerată de Kiev şi Occident drept un pretext pentru invadarea Ucrainei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…