Peskov: Mobilizarea nu s-a încheiat „deocamdată”

Peskov: Mobilizarea nu s-a încheiat „deocamdată”

Mobilizarea parţială a sute de mii de rezervişti pentru a fi trimişi să lupte în Ucraina nu s-a încheiat „deocamdată'', deşi mai multe regiuni au finalizat deja procesul, a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, marţi, potrivit AFP.

Dmitri Peskov a anunțat că mobilizarea parțială nu a luat sfârșit / Foto: kremlin.ru

„Deocamdată nu există încă un decret prezidenţial'' care să pună capăt mobilizării, a indicat Dmitri Peskov.

Declarația de la Kremlin vine la o zi după ce primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat închiderea centrelor de mobilizare militară din oraș. Acesta afirmase că Moscova și-a i-a îndeplinit cota de recruţi care vor fi trimişi să lupte în Ucraina, de la anunţarea mobilizării parţiale de către preşedintele Vladimir Putin, la 21 septembrie.

Anunțul președintelui Rusiei a dus la exodul a zeci de mii de ruși care au vrut să evite înrolarea în armată. Săptămâna trecută, Vladimir Putin a afirmat că anticipează ca acest val de mobilizare să se finalizeze „în două săptămâni'', admiţând că s-au înregistrat rateuri.

Dmtri Peskov a mai anunțat marți că mai multe regiuni au încheiat procesul de mobilizare, dar nu a precizat și care sunt acestea.

„Ministerul Apărării a stabilit cote pentru fiecare regiune. Unele spun că au terminat acest proces'', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului într-o conferinţă de presă.

Acesta a dat și asigurări că autorităţile ruse nu vor mobiliza mai mult de 300.000 de rezervişti, numărul anunțat și pe 21 septembrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...