Peste 10 morţi în urma unor atacuri ruseşti la Sumî, în nord-estul Ucrainei

Peste 10 morţi în urma unor atacuri ruseşti la Sumî, în nord-estul Ucrainei

Mai mult de zece persoane au fost ucise în lovituri aeriene asupra oraşului Sumî din nord-estul Ucrainei, potrivit autorităţilor locale, citate de DPA.

'În unele localităţi au fost bombardate clădiri rezidenţiale', a declarat Dmitro Jiviţki, şeful administraţiei regionale din Sumî, într-un comunicat postat pe Facebook marţi dimineaţă.

El a precizat că mai multe case au fost distruse când o bombă a lovit în apropiere de centrul oraşului Sumî. Mai mult de zece persoane au fost ucise, inclusiv copii, a spus el.

De asemenea, patru soldaţi ucraineni au fost ucişi în ceea ce Jiviţki a descris drept "o luptă inegală cu armata rusă".

Informaţia nu a putut fi verificată iniţial în mod independent.

Între timp, ministrul infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, a estimat la peste 10 miliarde de dolari pagubele provocate infrastructurii de transport a Ucrainei de invazia rusă.

Aceasta include poduri, linii de cale ferată şi aeroporturi, a spus ministrul în declaraţii publicate în ediţia de marţi a ziarului Ukrainska Pravda.

Oficialul ucrainean a afirmat că pagubele ar putea fi reparate în doi ani şi că se bazează pe ajutorul extern pentru reconstrucţie.

Rusia a oferit o nouă încetare a focului în Ucraina pentru marţi, a declarat luni ambasadorul Moscovei la Naţiunile Unite, Vasili Nebenzia, pe fondul eforturilor de a pune civilii în siguranţă.

O altă rundă de convorbiri între Rusia şi Ucraina este aşteptată joi.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a confirmat că se va întâlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov, în Turcia, săptămâna aceasta.

'În prezent, este planificată data de 10 (martie). Să vedem - dacă el zboară în Antalya, atunci voi zbura şi eu. Să ne aşezăm, să vorbim', a declarat Kuleba într-un mesaj video luni seara.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…