Peste 100 de replici au avut loc în Turcia după cutremurul devastator de luni

Peste 100 de replici au avut loc în Turcia după cutremurul devastator de luni

Risc Seismic

Cel puțin 100 de replici cu magnitudinea de 4,0 sau mai mare au avut loc de la cutremurul cu magnitudinea de 7,8 care a lovit luni dimineață sudul Turciei, potrivit Serviciului geologic al Statelor Unite.

Cutremur în Turcia FOTO: Profimedia

Pe măsură ce timpul de la cutremurul inițial se prelungește, frecvența și magnitudinea replicilor tind să scadă, scrie edition.cnn.com.

Cu toate acestea, replicile de peste 5,0 - 6,0 sunt încă susceptibile de a se produce și aduc un risc de deteriorare suplimentară a structurilor compromise de cutremurul inițial. Acest lucru aduce o amenințare continuă pentru echipele de salvare și supraviețuitori.

Replicile se întind pe o distanță de peste 300 de kilometri de-a lungul zonei de falie care s-a rupt în sudul Turciei , orientată de la sud-vest la nord-est și care se întinde de la granița cu Siria până în provincia Malatya.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a zguduit în zorii zilei de luni partea central-sudică a Turciei și a afectat totodată nord-vestul Siriei. Acest seism, cel mai grav din ultimii aproape 25 de ani în Turcia, a fost urmat de altele două, cu magnitudini de 6,7 și 7,5. Ankara a cerut ajutor internațional. Ultimul bilanț cunoscut este de peste 2.921 de morţi şi 15.834 de răniţi în Turcia și în Siria.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...