Peste 12.600 de ucraineni au ieşit din România prin punctele de frontieră din Bihor şi Arad, în ultima zi

Peste 12.600 de ucraineni au ieşit din România prin punctele de frontieră din Bihor şi Arad, în ultima zi

Peste 12.600 de cetăţeni ucraineni au ieşit din ţară, în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei din judeţele Bihor şi Arad, a informat luni, într-un comunicat, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bihor.

"În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea (judeţele Bihor şi Arad), s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru aproximativ 40.700 de persoane, cu 11.700 autovehicule. Dintre aceştia, 13.200 sunt cetăţeni ucraineni, 570 la intrare în ţară şi 12.630 pe sensul de ieşire", se arată în comunicat.

Tot în ultimele 24 de ore, din informaţiile centralizate la nivelul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI Bihor), 174 de refugiaţi ucraineni au fost cazaţi în şapte spaţii destinate acestui scop, situate în mai multe localităţi din judeţul Bihor.

Personalul instituţiilor Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară în permanenţă, alături de autorităţile locale, societatea civilă şi mediul privat din judeţul Bihor, activităţi de sprijin a refugiaţilor ucraineni.

Pe lângă activităţile desfăşurate în sprijinul refugiaţilor ucraineni la nivelul judeţului Bihor, pompierii militari bihoreni mobilizaţi în localităţile Siret şi la Sighetul Marmaţiei continuă misiunile de ajutorare a cetăţenilor ucraineni care intră în ţara noastră prin punctele de frontieră menţionate, oferindu-le tot sprijinul necesar şi asigurându-le transportul la locurile de cazare. AGERPRES / (AS - autor: Eugenia Paşca, editor: Marius Frăţilă, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?