Peste 15 autoturisme românești blocate în Bulgaria sunt conduse spre Vama Veche de Poliția bulgară

Peste 15 autoturisme românești blocate în Bulgaria sunt conduse spre Vama Veche de Poliția bulgară

UPDATE ORA 17.12 MAE: Autoturismele și autobuzele cu cetățeni români sunt însoțite până la punctul de frontieră Durankulak-Vama Veche

UPDATE ORA 17.12 MAE: Autoturismele și autobuzele cu cetățeni români sunt însoțite până la punctul de frontieră Durankulak-Vama Veche

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoturismele și autobuzele cu cetățeni români sunt însoțite pe traseul Dobrici-Balcic-Vama Veche, până la punctul de frontieră, după ce autoritățile bulgare au pus la dispoziție un echipaj de poliție și un utilaj de deszăpezire în acest scop.

Precizările au fost făcute în contextul în care 15 — 16 autoturisme înmatriculate în România au fost blocate în zona Dobrici din nord-estul Bulgariei din cauza vremii nefavorabile.

"Au fost efectuate, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile de la Sofia și cele locale în vederea derulării acțiunilor necesare pentru deszăpezirea zonei și transportarea în siguranță a cetățenilor afectați spre granița cu România. În urma acestor demersuri, autoritățile bulgare au asigurat un echipaj de poliție și un utilaj de deszăpezire pe traseul Dobrici-Balcic-Vama Veche, în prezent autoturisme și autobuze cu cetățeni români fiind însoțite pe acest traseu, până la punctul de frontieră Durankulak-Vama Veche", precizează MAE.

Ministerul subliniază că misiunea diplomatică se află în contact permanent cu cetățenii români și este pregătită pentru a acorda asistență consulară în caz de necesitate.

MAE reamintește cetățenilor români, care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Bulgariei, că informații referitoare la condițiile meteorologice și restricțiile de circulație impuse de autoritățile bulgare sunt actualizate și postate constant pe website-ul MAE, la rubrica Sfaturi și alerte de călătorie — http://www.mae.ro/travel—alerts.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară Ambasadei României în Republica Bulgaria apelând +359 879 440 758 (telefonul de urgență al misiunii diplomatice) sau +359 2 9733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

ORA 16.00 Peste 15 autoturisme românești blocate în Bulgaria sunt conduse spre Vama Veche de Poliția bulgară

În jur de 15 — 16 autoturisme înmatriculate în România care erau blocate în zona Dobrici din nord-estul Bulgariei din cauza vremii nefavorabile au pornit spre țară într-o coloană condusă de o mașină a Poliției bulgare, în această după amiază, a declarat duminică pentru Agerpres o sursă din cadrul Ambasadei României la Sofia.

Operațiunea de intervenție a Poliției bulgare include și un utilaj de deszăpezire ce merge în fața coloanei oficiale pentru a deschide drumul, întrucât șoseaua nu fusese deloc curățată. Coloana se deplasează pe traseul Dobrici-Balcik-Durankulak-Vama Veche. Sursa citată a aflat de la Dispeceratul Poliției bulgare că la Balcik vor fi preluate și alte autoturisme cu cetățeni români blocați în localitate.

Condițiile de deplasare sunt dificile, întrucât a început din nou vântul și este posibil să înceapă din nou să ningă. Zona de nord-est a Bulgariei a fost cel mai grav afectată de căderile de zăpadă și valul de frig din ultimele zile. Mulți turiști români s-au deplasat în această perioadă în Bulgaria pentru a-și petrece sărbătorile de iarnă, cei mai mulți în Bansko.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...