Peste 1.800 de militari ruși au fost „eliminați” în ultimele două săptămâni, susțin ucrainenii

Peste 1.800 de militari ruși au fost „eliminați” în ultimele două săptămâni, susțin ucrainenii

Purtătorul de cuvânt al comandamentului militar Sud al armatei ucrainene, Natalia Humeniuk, a anunțat, luni, că forțele invadatoare au pierdut în ultimele două săptămâni peste 1.800 de soldați, care au fost „eliminați” în sudul Ucrainei, relatează The Kyiv Independent .

Ucraina a recâștigat peste 3.000 de kilometri pătrați de teritoriu. Foto: Getty Images

Mai mult decât atât, rușii au pierdut în același interval de timp peste 100 de tancuri, 500 de vehicule blindate, două avioane și două elicoptere, potrivit reprezentanților armatei ucrainene.

În ultima săptămână, armata ucraineană a înregistrat câștiguri importante, precum recucerirea a peste 3.000 de kilometri pătrați de teritoriu.

Purtătoarea de cuvânt pentru comandamentul armatei sudice a Kievului, Natalia Humeniuk, a mai declarat că trupele sale au recucerit cinci așezări din regiunea Herson.

Pe diverse secțiuni am avansat cu (între) patru și câteva zeci de kilometri. Am eliberat zone însumând aproximativ 500 de kilometri pătrați”, a declarat Humeniuk.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Așa o fi?

4 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

5 Sexsomnia / O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească