Peste 255.000 de refugiaţi au intrat în R. Moldova de la începutul războiului din Ucraina, susţine ministrul de Interne de la Chişinău

Peste 255.000 de refugiaţi au intrat în R. Moldova de la începutul războiului din Ucraina, susţine ministrul de Interne de la Chişinău

Peste 255.000 de refugiaţi au intrat în Republica Moldova de la începutul războiului din Ucraina, a declarat, luni, pentru AGERPRES, ministrul de Interne al Republicii Moldova, Ana Revenco.

Din totalul celor 255.000 de refugiaţi care au tranzitat frontierele dintre Ucraina şi Republica Moldova, peste 227.000 sunt cetăţeni ucraineni.

"Astăzi (n.r. - luni), în Republica Moldova sunt cazaţi sau acomodaţi temporar puţin peste 100.000 de cetăţeni refugiaţi, dintre care puţin peste 95.000 sunt, nemijlocit, cetăţeni ai Ucrainei. Cei mai mulţi sunt mame cu copii, sunt familii cu bătrâni, cu nevoi speciale. Bărbaţii lor au rămas acasă, motiv pentru care sunt foarte îngrijoraţi, sunt înfricoşaţi şi misiunea noastră principală este să le acordăm acest minim suport - nu doar material, ci şi confortul emoţional", a afirmat Ana Revenco.

Ministrul de Interne de la Chişinău a precizat că majoritatea refugiaţilor folosesc Republica Moldova ca ţară de tranzit. AGERPRES/(A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Citiți și judecați voi...

5 Foarte interesante amănunte...