Peste 2600 de alergători participă la Semimaratonul Sibiu. Printre spectatori se află şi preşedintele Iohannis - FOTO, VIDEO

Peste 2600 de alergători participă la Semimaratonul Sibiu 2016 şi susţin 21 de proiecte pentru diverse cauze, între ei aflându-se şi Carmen Iohannis, iar printre susţinători este prezent şi preşedintele Klaus Iohannis.

Carmen Iohannis aleargă, la Semimaratonul Sibiu 2016, la proba de ştafetă 4X5 kilometri pentru copiii născuţi prematur.

Soţia preşedintelui a preluat ştafeta la Grădina Zoologică din Sibiu şi o va preda la Complexul Naţional Muzeal Astra.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis este prezent la Complexul Naţional Muzeal Astra, el declarând că a ajuns aici cu bicicleta pentru a susţine Semimaratonul Sibiu 2016 şi implicit pe Carmen Iohannis. Întrebat dacă l-au însoţit reprezentanţii SPP, Iohannis a răspuns: "Am avut însoţitori, şi ei pe bicicletă".

De asemenea, preşedintele Iohannis a declarat că semimaratonul de la Sibiu are "un plus de atractivitate" prin faptul că banii sunt adunaţi pentru copii.

Organizatorii declarau că soţia preşedintelui s-a înscris singură pe site-ul semimaratonului şi a ales să susţină proiectul "Împreună dăm startul la viaţă”, acesta fiind proiectul cu cea mai mare susţinere, din banii care se vor aduna urmând să fie achiziţionată aparatură pentru secţia de Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Carmen Iohannis şi-a adus şi elevi la Semimaraton, potrivit organizatorilor, fiind elevi de la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr” atât în organizare, cât şi în competiţie.

"Sunt şi nişte elevi ai domniei sale de la Gheorghe Lazăr care aleargă pentru aceeaşi cauză, dar sunt elevi ai doamnei Iohannis care sunt voluntari pe traseu. Doamna Carmen Iohannis va alerga pentru Baby Care. A primit susţineri, însă nu avem o cifră deocamdată. Ceea ce putem spune este proiectul «Împreună dăm starul la viaţă» este cel mai susţinut proiect. Cel mai probabil, minunile pe care le face doamna doctor Livia Ognean, care şi ea va alerga la Semimaraton, dar şi performanţa vizibilă a secţiei fac ca proiectul să aibă susţinere largă”, declara organizatorul Ciprian Ciocan.

Cel mai tânăr participant are patru ani şi cel mai vârstnic 62.

Aceasta este cea de-a cincea ediţie a Semimaratonului şi prima în care startul se dă diferenţiat datorită numărului mare de alergători, dublu faţă de ediţia anterioară.

Potrivit organizatorilor, alergătorii susţin cauza preferată prin achitarea taxei de participare, iar susţinătorii pot face donaţii directe pe web-site-ul evenimentului. Până acum s-au strâns aproape 300.000 de lei, iar susţinerile continuă până la data de 1 iunie.

 

 

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 Un articol devastator. Toți moldovenii ar trebui să-l citească!

5 LIVE Virusul ucigaș / 41 de morţi şi 1.300 de persoane contaminate în China. Armata trimite personal medical la…

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic