Peste 30 de morţi, în urma unor explozii produse la o moschee din oraşul afgan Kandahar

Peste 30 de morţi, în urma unor explozii produse la o moschee din oraşul afgan Kandahar

Bilanţul celor care şi-au pierdut viaţa în urma unor explozii puternice, produse vineri la o moschee din oraşul Kandahar, în sudul Afganistanului, a ajuns la peste 30 de persoane.

Martorii oculari spun că au avut loc trei explozii, în zone diferite ale complexului religios, în timpul rugaciunilor de vineri. Imagini şi clipuri video apărute după explozie înfăţişează oameni morţi şi răniţi întinşi printre bucăţi de sticlă spartă, pe podeaua moscheii.

Vinerea trecută, a avut loc un atac sinucigaş la o moschee din oraşul Kunduz, revendicată de gruparea Stat Islamic. Ambele atacuri au vizat minoritatea şiită din Afganistan. S-a înregistrat o escaladare a violenţelor comise de ISIS, de când talibanii au preluat controlul în Afganistan, în luna august./mbrotacel/lalexandrescu

BBC SERVICIUL MONDIAL – 15 octombrie

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…