Peste 300 de percheziţii la grupări specializate în trafic de droguri, de persoane şi criminalitate informatică

Peste 300 de percheziţii la grupări specializate în trafic de droguri, de persoane şi criminalitate informatică

Procurorii şi poliţiştii efectuează, joi, peste 300 de percheziţii la grupări infracţionale organizate specializate în trafic de droguri, de persoane, exploatarea persoanelor vulnerabile şi criminalitate informatică, relatează Agerpres.

Sute de percheziții au loc la traficanți de droguri și de persoane FOTO Arhivă Adevărul

"La acest moment, în cadrul unei ample operaţiuni, procurorii DIICOT, Poliţia Română şi Poliţia de Frontieră, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 58 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupuri infracţionale organizate, specializate în trafic de droguri de risc şi mare risc, precum şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe cu efect psihoactiv. De asemenea, sunt vizate şi cauze ce au ca obiect traficul de persoane, exploatarea persoanelor vulnerabile şi criminalitatea informatică. În cadrul operaţiunii coordonate, realizate la nivel naţional, procurorii DIICOT împreună cu poliţiştii vor pune în executare un număr de peste 300 de mandate de percheziţie domiciliară şi aproximativ 300 de mandate de aducere", precizează DIICOT, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Acţiunea face parte dintr-o serie de iniţiative similare desfăşurate de DIICOT începând cu anul 2018.

" Percheziţiile efectuate la această dată au scopul de a obţine probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată şi a altor persoane implicate în activităţi infracţionale asociate criminalităţii organizate, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum şi identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor. Acţiunile vizează crearea unui climat optim de siguranţă al cetăţenilor precum şi protecţia victimelor infracţiunilor", indică DIICOT.

Descinderi la persoane bănuite de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată în domeniul transportului de mărfuri

Tot joi, 25 mai, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară , în județul Giurgiu și municipiul București, la patru persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată în domeniul transportului de mărfuri.

În urma cercetărilor efectuate a reieșit faptul că bănuiții, în perioada ianuarie - aprilie 2023, prin intermediul a două societăți comerciale pe care le-ar fi folosit drept case de expediții, ar fi plasat comenzi către diverse firme de transport. Ulterior, după ce ar fi primit banii de la beneficiarii transporturilor, aceștia i-ar fi oprit integral, fără a achita contravaloarea transportatorului.

De asemenea, cei în cauză, pentru a crea aparența achitării contravalorii transportului, ar fi îndrumat persoana vătămată să trimită documentele aferente la adresele fictive ale societăților comerciale, din județele Arad și Hunedoara, însă fără a fi ridicată corespondența.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /