Peste 40% dintre cazurile de COVID-19 din Coreea de Sud se găsesc la persoane peste 60 de ani

Peste 40% dintre cazurile de COVID-19 din Coreea de Sud se găsesc la persoane peste 60 de ani

Peste 40% dintre cazurile de coronavirus din Coreea de Sud se găsesc la persoane cu vârsta peste 60 de ani, contribuind parţial la o creştere a numărului de pacienţi cu COVID-19 care se află în stare gravă sau critică, au declarat miercuri autorităţile sanitare sud-coreene, relatează Reuters.

Coreea de Sud se luptă cu un al doilea val de infecţii, concentrat în capitala Seoul şi în zonele din jur, unde trăiesc 25 de milioane de persoane.

Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Coreea de Sud au raportat 267 de noi cazuri marţi, o uşoară creştere faţă de ziua precedentă. În total, în Coreea de Sud au fost raportate 20.449 cazuri de COVID-19 şi 326 decese.

Numărul pacienţilor aflaţi în stare gravă sau critică a fost de 124 miercuri, a declarat ministrul adjunct al Sănătăţii, Kim Gang-lip, faţă de doar 9 raportaţi pe 18 august.

"Numărul celor aflaţi în stare critică este în continuă creştere", a spus el.

Coreea de Sud a fost primul focar important de COVID-19 după China la începutul acestui an, însă un procent mare dintre cei infectaţi la acea vreme erau relativ tineri, ceea ce a făcut ca procentul morţilor din ţară să fie relativ scăzut, au spus experţii.

Creşterea numărului de cazuri din ultimele trei săptămâni a depăşit facilităţile medicale, cu mai puţin de 3% din paturile de spital disponibile pentru cazurile critice din Seul, comparativ cu 22% în urmă cu aproximativ zece zile, a spus Ministerul Sănătăţii.

Numai distanţarea socială poate reduce numărul de noi cazuri de coronavirus, a spus Kim Gang-lip, solicitând locuitorilor să anuleze deplasările şi să rămână în casă cât mai mult posibil. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...