Peste 40% dintre spanioli, dispuşi să se vaccineze anti COVID-19, potrivit unui sondaj

Peste 40% dintre spanioli, dispuşi să se vaccineze anti COVID-19, potrivit unui sondaj

Numărul spaniolilor dispuşi să facă vaccinul împotriva COVID-19 de îndată ce acesta va fi disponibil a ajuns la 40%, potrivit celui mai recent sondaj oficial publicat luni, în creştere faţă de 37% într-o cercetare anterioară, dată publicităţii în urmă cu o lună, informează Reuters.

Un procent de 28% dintre participanţii la sondajul realizat de Centrul pentru Studii Sociologice (CIS) au spus că nu vor face vaccinul imediat, o scădere drastică de la 47% într-o cercetare anterioară CIS, publicată pe 28 noiembrie, care punea aceeaşi întrebare.

Ca urmare a unei noi creşteri a numărului infectărilor în ultimele două săptămâni, alţi 16,2% dintre participanţii la sondaj au spus că sunt dispuşi să se imunizeze dacă vaccinul ''are garanţii, dacă este testat, dacă este sigur''.

Sondajul a fost realizat în perioada 1-9 decembrie pe un eşantion de 3.800 de persoane.

Luni este aşteptată decizia autorităţii de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană referitoare la aprobarea vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech , după ce acesta a fost autorizat în mai multe ţări.

Campania voluntară de vaccinare este estimată să debuteze în Spania pe 27 decembrie şi să aibă drept rezultat imunizarea a circa 20 de milioane de persoane până în mai sau iunie 2021.

Spania a fost una dintre ţările europene cele mai grav afectate de pandemie. Vineri au fost raportate 149 de decese, bilanţul total al victimelor pandemiei ajungând la 48.926, potrivit celor mai recente date ale Ministerului Sănătăţii. Numărul cazurilor a crescut cu 11.815, în total de la începutul pandemiei fiind înregistrate 1.797.236 de cazuri de coronavirus în Spania.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...