Peste 4.000 de persoane au vizitat Banca Naţională a României, de "Zilele porţilor deschise"

Peste 4.000 de persoane au vizitat Banca Naţională a României, de "Zilele porţilor deschise"

Peste 4.000 de persoane au vizitat Banca Naţională a României cu ocazia "Zilelor porţilor deschise", eveniment ce a avut loc în perioada 18-19 aprilie, cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la înfiinţarea sa, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES.

"Aproximativ 2.000 de persoane interesate de istoria monetară a României au avut prilejul să admire câteva dintre cele mai valoroase obiecte din patrimoniul băncii centrale, precum: lingouri şi monede din aur, un impresionant tezaur de taleri olandezi (monedă considerată a fi 'strămoşul' leului românesc) şi o parte din colecţia numismatică a BNR, care acoperă o perioadă de peste două milenii şi jumătate", se menţionează în comunicat.

Totodată, vizitatorii au descoperit cele două expoziţii temporare dedicate Regelui Mihai I, respectiv eroinei Ecaterina Teodoroiu, şi au primit mai multe informaţii despre Biblioteca BNR şi Sala Kiriţescu, încăperi pe care le-au putut observa din holul de intrare în Palatul Vechi.

La finalul turului ghidat, vizitatorii au avut ocazia să atingă un lingou din aur de 13 kilograme din rezerva băncii centrale şi au primit un set de materiale cu imagini şi informaţii succinte despre fondatorul instituţiei, Eugeniu Carada, precum şi despre Palatul Vechi al BNR şi istoria monedei naţionale.

De asemenea, peste 2.200 de persoane au vizitat sucursalele regionale şi agenţiile BNR din ţară.

"Reamintim că Muzeul Băncii Naţionale a României organizează tururi gratuite şi ghidate de luni până vineri, cu excepţia sărbătorilor legale. Acestea încep la orele 10:00, 12:00, 14:00 şi 16:00 şi au o durată de aproximativ o oră şi 30 de minute, fiind necesare o programare la următoarea adresă: muzeul@bnro.ro şi completarea unui formular de înregistrare", se menţionează în comunicat.

De asemenea, reprezentanţii BNR menţionează că toate cererile se vor transmite cu cel puţin două zile lucrătoare înainte de data solicitării. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...