Peste 5 milioane de elevi au revenit la cursuri odată cu redeschiderea şcolilor în Italia

Peste 5 milioane de elevi au revenit la cursuri odată cu redeschiderea şcolilor în Italia

Aproximativ 5,6 milioane de elevi au revenit la cursuri luni odată cu redeschiderea şcolilor pe aproape întreg teritoriul Italiei după mai bine de şase luni de pauză din cauza pandemiei de COVID-19, informează DPA.

''Este o zi importantă pentru întreaga naţiune'', a spus prim-ministrul Giuseppe Conte, adăugând că guvernul nu doreşte să ''ascundă problemele''.

 


Foto: (c) TINO ROMANO / EPA


În unele regiuni, redeschiderea şcolilor a fost amânată pentru săptămâna viitoare, în timp ce în Tirolul de Sud, ţinut în care se vorbeşte germană, unităţile de învăţământ s-au deschis mai devreme, pe 7 septembrie. În total, în Italia sunt peste 8 milioane de copii cu vârstă şcolară.

 

Redeschiderea şcolilor se dovedeşte a fi o mare provocare logistică şi organizaţională, în contextul temerilor legate de o posibilă nouă creştere a numărului de contagieri.

 


Foto: (c) TINO ROMANO / EPA


''Va exista o creştere a numărului de noi cazuri pozitive, dar una limitată; nu ar trebui să ne speriem'', a declarat profesorul Franco Locatelli, expert în sănătate publică, pentru publicaţia Corriere della Sera.

Şcolile au fost nevoite să reamenajeze sălile de clasă pentru a asigura distanţa de un metru între elevi. Dacă acest lucru nu este posibil sau elevii se află în mişcare, trebuie să poarte măşti.

 


Foto: (c) MASSIMO PERCOSSI / EPA


''Nu cred că elevii vor avea prea multe probleme. Bineînţeles, nu va fi ca în ceilalţi ani, dar să sperăm că vor putea să se concentreze în continuare'', a declarat o mamă din Roma pentru site-ul de ştiri Agenzia Vista.

Pentru a facilita distanţarea socială, guvernul a comandat 2,4 milioane de pupitre pentru o singură persoană, dar livrarea acestora este întârziată şi nu se aşteaptă să se finalizeze înainte de finalul lunii octombrie.

 


Foto: (c) TINO ROMANO / EPA


Există totodată probleme generalizate în ceea ce priveşte numărul insuficient al cadrelor didactice, al personalului auxiliar şi al spaţiului din clase, dificultăţi pentru care guvernul a fost criticat de opoziţie.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

4 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

5 „Am decis să încercăm din nou”