Peste 5.500 de caziere judiciare au fost eliberate online în primele 24 de ore

Peste 5.500 de caziere judiciare au fost eliberate online în primele 24 de ore

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că în primele 24 de ore au fost eliberate 5532 certificate de cazier judiciar, prin intermediul platformei online ghiseul.ro.

Cazierele judiciare se eliberează și online / Foto: Arhivă

De asemenea, în același interval de timp au fost create 7.684 de conturi noi în platformă (hub.mai.gov.ro.), dintre care 6.912 prin GHISEUL.RO și 153 la ghișeele Poliției Române.

Începând cu 1 februarie 2023, cetățenii au la dispoziție două mecanisme de acces pentru obținerea certificatului de cazier: direct prin autentificarea în portalul hub.mai.gov.ro sau prin accesarea GHISEUL.ro, cele două platforme fiind interconectate.

Mecanismele de obținere a certificatului de cazier judiciar electronic:

-prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, pentru utilizatorii care sunt înregistrați sau doresc să se înregistreze în platformă. Solicitarea cazierului se face urmând procedura de validare a identității electronice folosind un card bancar înrolat 3D Secure, emis de o instituție bancară din România. În urma validării, aceștia vor fi redirecționați către platforma HUB.MAI.GOV.RO, pentru completarea online a cererii tip.

-prin platforma HUB.MAI.GOV.RO, pentru utilizatorii care nu sunt înregistrați în GHISEUL.RO sau nu dețin un card bancar emis de o instituție bancară din Romania. Solicitanții vor completa un formular disponibil în platformă, iar pentru a li se stabili cu certitudine identitatea, se vor prezenta fizic, o singură dată, la un ghișeu al MAI care oferă servicii publice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”