Peste 70 de artiști și 25 de galerii la cel mai mare târg internațional de artă contemporană din România

Peste 70 de artiști și 25 de galerii la cel mai mare târg internațional de artă contemporană din România

MoBU anunță Târgul Internațional de Artă, prima ediție a celui mai mare târg internațional de artă contemporană din România, care va avea loc în perioada 19-28 mai, la București, la Romaero Băneasa.

Lucrările de artă de la târg vor fi expuse printre aeronave

Organizatorii au anunțat că pregătesc pentru evenimentul din mai un pavilion expozițional complex, multifuncțional, cu 22.000 de metri pătrați la interior și în exterior, din care aproape 5.500 mp vor fi spațiu expozițional dedicat exclusiv celor peste 25 de galerii și peste 70 de artiști participanți din pictură, sculptură, fotografie, artă digitală, street art sau realitate augmentată din Austria, SUA, Italia, Siria și România. La Târgul Internațional de Artă MoBU sunt așteptate în cele 10 zile de desfășurare între 50 000 și 100 000 de vizitatori.

Maestrul Daniel Spoerri este artistul invitat căruia MoBU îi dedică locul central cu expoziția sa personală retrospectivă, cu peste 120 de lucrări. Artistul nonagenar de origine română este binecunoscut în lumea artei contemporane, dar mai puțin cunoscut în România; Spoerri a semnat manifestul Noului realism, i-a cunoscut pe Duchamp și pe Man Ray, este inventatorul tablourilor-capcană și al conceptului Eat Art. Publicul din România are șansa de a cunoaște și înțelege, la MoBU, opera unui artist prezent în colecțiile de la MoMA (New York), Tate Modern (London) și Centrul Pompidou (Paris).

Bucureștiul, capitala artei

Printre expozanți se numără Strata Gallery x Mobius, Fantom (Germania), Fundația Francisc Chiuariu, Galeria Iaga, Galeriile Rotenberg-Uzunov, Galeria Romană, Scemtovici & Benowitz Gallery, Nemțoi Gallery, Sineva, Dragoste Gallery, Celula de Artă, Baraka Artist Run, grupul Prolog, Four ART, Sasha Meret (SUA), Manuello Paganelli (SUA), Laurian Popa, Cosmin Moldovan, Diana Serghiuță, Ștefan Radu Crețu, Eugen Raportoru, Irina Cristescu, Ioan Sbârciu, Ioana Cristodorescu, Anca Boeriu, Victor Teslaru, Iuliana Gaga, Elian Băcilă, Emilia Marinescu, Paula Craioveanu, Lidia Zadeh, Cornel Vana, Natalia Romanciuc, Valeria Glibiciuc.

În ciuda provocărilor specifice unei ediții princeps, MoBU este un eveniment unic și ambițios, care transformă Bucureștiul în capitala artei contemporane din regiune. Prezentăm deopotrivă maeștrii consacrați și invităm publicul să descopere o nouă generație de talente, în special din Centrul și Estul Europei”, spune Demetra Arapu, directoarea MoBU.

Necesitatea unui astfel de eveniment vine ca un răspuns ferm adus pieței de artă în creștere, dar și a unui public nou, avizat, interesat de toate aspectele mainstream din arta momentului dar și din jurul ei. Nu vor lipsi conferințele pe teme actuale din piața de artă, prezentările Artist Talk, performance-urile, arta media sau arta interactivă”, afirmă Mihai Zgondoiu, artist, curator, galerist independent, ambasador MoBU.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...