Peste 720 de cazuri de infectare virală au fost detectate la un festival din Germania

Peste 720 de cazuri de infectare virală au fost detectate la un festival din Germania

Potrivit autorităților locale, cinci persoane au fost testate pozitiv pentru norovirus.

Foto: Shutterstock

Peste 720 de cazuri de infecție virală au fost depistate la festivalul de primăvară de la Stuttgart (Baden-Württemberg) în Germania. După cum se menționează într-o declarație emisă de autoritățile locale, s-a confirmat la cinci vizitatori prezența norovirusului.

Începând cu joi ora 16:20 (17:20 ora Bucureștiului), numărul cazurilor cunoscute de îmbolnăviri a crescut la 727, dintre care 5 cazuri de norovirus au fost acum confirmate prin diagnostic de laborator”, se spune în mesaj. .

Inițial s-a presupus că sursa de infecție ar putea fi hrana livrată dintr-unul dintre corturile festivalului. Cu toate acestea, oficialii orașului au indicat că probele de alimente prelevate din acel cort au ieșit negativ pentru norovirus.

Festivalul de primăvară de la Stuttgart de anul acesta se desfășoară în perioada 20 aprilie - 12 mai. Primele cazuri de boală au fost identificate weekendul trecut.

Norovirusul este o infecție comună și principala cauză a gastroenteritei, adică a unei boli inflamatorii a stomacului și intestinelor. Simptomele includ vărsături, diaree, greață, febră, slăbiciune, cefalee și dureri musculare. Simptomele apar de obicei la 12 până la 48 de ore după infecție și dispar în două până la trei zile. Acest virus este foarte contagios și poate rămâne infecțios mult timp pe diferite suprafețe. Cele trei căi principale de transmitere a norovirusului sunt alimentele, apa și contactul cu anumite obiecte infectate din gospodărie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…