Peste 820 de accidente rutiere grave produse în ultimii 17 ani în România, din cauza defecţiunilor tehnice (raport)

Peste 820 de accidente rutiere grave produse în ultimii 17 ani în România, din cauza defecţiunilor tehnice (raport)

Peste 800 de accidente grave de circulaţie soldate cu decesul a 309 persoane s-au produs în România, în perioada 2000 - 2017, din cauza defecţiunilor tehnice, arată o cercetare de specialitate, prezentată joi de către reprezentanţii Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare din Romania (UNSAR), într-o conferinţă de presă.

Potrivit rezultatelor studiului, în intervalul de referinţă, în urma celor 826 de accidente rutiere grave ce au avut la bază defecţiuni tehnice majore, 752 de persoane au fost grav rănite.

În acest context, UNSAR consideră că numărul şi consecinţele accidentelor grave cauzate de aceste defecţiuni tehnice ale vehiculelor s-a redus considerabil în ultimii ani, acestea situându-se în partea inferioară a clasamentului cauzelor generatoare de accidente grave.

În viziunea realizatorilor cercetării, problemele de întreţinere şi exploatare sunt elementele care determină, în prezent, majoritatea defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor. De asemenea, accidentele generate de defecţiunile tehnice, deşi au o frecvenţă redusă, determină o mortalitate ridicată, fiind nevoie, în acelaşi timp, de măsuri pentru reducerea riscului apariţiei defecţiunilor tehnice şi diminuarea riscului rutier.

Alte motive care conduc la producerea accidentelor rutiere clare se referă la neglijenţa manifestată prin nerespectarea graficelor de întreţinere şi a obligaţiilor de verificare tehnică periodică, precum şi la viciile de exploatare, manifestate în special în cazul autovehiculelor destinate transportului de mărfuri şi persoane.

Studiul UNSAR arată că indicele de mortalitate rutieră calculat pentru ultimii 17 ani a fost de 27,6 pentru totalul cumulat şi de 37,4 pentru accidentele produse din cauze tehnice, în creştere cu 10 unităţi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

5 VIDEO De văzut!