Peste jumătate din ofertele de muncă în străinătate postate în iunie pe eJobs caută specialişti medicali

Peste jumătate din ofertele de muncă în străinătate postate în iunie pe eJobs caută specialişti medicali

Din numărul total de aproximativ 21.000 de locuri de muncă în străinătate postate în luna iunie pe platforma de angajare eJobs, 12.000 de locuri de muncă erau destinate specialiştilor din domeniul medical, potrivit unui comunicat publicat miercuri de compania de intermediere de forţă de muncă.

Directorul general al eJobs România, Bogdan Badea, a menţionat că oferta de locuri de muncă în străinătate pentru angajaţii din domeniul medical este în prezent mai mare ca oricând.

"Este adevărat că ne-am confruntat cu o plecare în masă a medicilor în ultimii ani, însă niciodată cererea de afară pentru medici, asistenţi medicali sau infirmieri nu a fost atât de mare şi e foarte probabil ca, până la finalul anului, acest lucru nici să nu se schimbe", a apreciat directorul general al eJobs.

Pe de altă parte, aceste locuri de muncă nu se regăsesc în topul aplicaţiilor depuse de utilizatorii platformei. Astfel, locurile de muncă în domeniul medical se plasează pe locul 17 în topul domeniilor pentru care românii depun aplicaţii. Clasamentul este condus de domeniile: Vânzări, Auto/Echipamente, Service/Reparaţii, Transport/Distribuţie, Merchandising, Construcţii şi Instalaţii.

După domeniul medical, următoarele categorii din locurile de muncă din străinătate adăugate în iunie au fost Transport/Distribuţie (4.300 de joburi noi adăugate în luna iunie), Auto/Echipamente (4.000 de joburi adăugate), Service/Reparaţii (3.400 de joburi), Personal calificat (2.870 de joburi), Au pair/Babysitter/Curăţenie (2.800 de joburi) sau Producţie (2.700 de joburi).

Cele mai multe oferte au fost pentru locaţii din Marea Britanie şi Germania (6.500, respectiv 2.100 de locuri de muncă noi postate în luna iunie), urmate de Olanda, Danemarca, Franţa, Belgia, Italia, Irlanda sau Spania. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Liderul unui temut clan de lângă București, asasinat în SUA. A fost executat de mafia românească pentru 200.00…

3 Palatul Regal şi Cazinoul din Mamaia, pierdute definitiv printr-o sentinţă revoltătoare care-i uşurează viaţa …

4 Balamuc la vârful Poliției Române? / Gavriș fusese numit vineri seară, chiar în timp ce era la Hanul lui Manuc, …

5 Liberalizarea pieței energiei / Care este diferența între prețul din serviciul universal și cea mai mică ofert…