Peste ruși a plouat cu ATACMS/Trei sisteme S-400 și S-300, de peste 1,5 miliarde $, distruse în noaptea de 9-10 iunie

Peste ruși a plouat cu ATACMS/Trei sisteme S-400 și S-300, de peste 1,5 miliarde $, distruse în noaptea de 9-10 iunie

Trei sisteme S-400 și S-300, de peste 1,5 miliarde $, distruse în noaptea de 9-10 iunie. Forțele ucrainene au lovit un batalion rusesc antiaerian S-400 în apropierea orașului Giankoi și două batalioane de rachete antiaeriene S-300.

Sistemul S-400 se afla în apropierea orașului Giankoi, iar cele două batalioane de rachete antiaeriene S-300 în apropierea așezărilor Ciornomorske și Evpatoriia din Crimeea ocupată de ruși.

„Forțele de apărare ucrainene au lovit cu succes peste noapte un batalion de rachete antiaeriene S-400 aparținând invadatorilor de lângă Giankoi și două batalioane de rachete antiaeriene S-300 inamice lângă Ciornomorske și Evpatoriia”, a comunicat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Apărarea aeriană a rușilor din Crimeea ucraineană a suferit pierderi grele, Statul Major al Armatei Ucrainene adăugând că rușii nu au reușit să intercepteze niciuna dintre rachetele lansate.

Radarele S-300/S-400 au căzut imediat după loviturile rachetelor ucrainene în zonele menționate mai sus.

Apoi, muniția a început să detoneze în toate cele trei zone de lansare a rachetelor antiaeriene.

Publicația rusească Astra, citând propriile surse, a raportat că două sisteme S-300 rusești și patru radare au fost avariate în urma unui atac cu rachete pe timp de noapte asupra Crimeei, potrivit mil.in.ua.

Potrivit informațiilor Astra, Forțele de Apărare ucrainene au lansat cel puțin 10 rachete ATACMS pentru a efectua loviturile. Niciuna nu a fost doborâtă.

Patru rachete au lovit Divizia 31 de Apărare Aeriană din districtul Giankoi, unde două stații radar au fost avariate și un militar a fost rănit.

Încă patru rachete au lovit poziția acestei divizii din districtul Saki. Acolo au fost avariate echipamente militare, se stabilește numărul și amploarea pagubelor, iar un alt soldat a fost rănit.

Încă două rachete au lovit poziția Diviziei 31 de Apărare Aeriană din regiunea Ciornomorsk, la câțiva kilometri de satul Gromove.

„Încă două radare și două sisteme S-300 au fost avariate, un soldat a fost ucis și patru răniți”, au spus surse ASTRA.

Satele Hromove, menționate de surse, și Ciornomorske, menționate de Statul Major, sunt situate pe Capul Tarhankut, iar distanța dintre ele este de aproximativ 18 kilometri.


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Uite o chestie care chiar merită citită...

3 A început Coldea să vorbească? / „Sebastian Ghiță este folosit, în prezent, de unii decizionali de la Belgrad și are legături cu o serie de interfețe ec…

4 1.000.000 lei într-un singur an

5 Încă un șef de Poliție „decapitat” de DNA!