Pete Souza, fotograful oficial al lui Obama, a publicat o colecție de fotografii cu cel mai puternic om al planetei

Pete Souza, fotograful oficial al lui Obama, a publicat o colecție de fotografii cu cel mai puternic om al planetei

În timp ce Barack Obama se află pe ultima sută de metri a celui de-al doilea mandat al său la Casa Albă, Pete Souza, fotograful oficial al președintelui a publicat o selecție a celor aproape 2 milioane de fotografii cu cel mai puternic om al planetei pe care le-a realizat de-a lungul anilor, conform site-ului occupydemocrats.com.

Fotografiile realizate de Souza dezvăluie microcosmosul președintelui Obama, atât ca om obișnuit dar și ca lider al lumii libere, surprinzând deopotrivă momente pline de candoare și situații banale, dar și momente cu o puternică încărcătură emoțională care ne deschid o fereastră spre viața soțului și tatălui Obama, fără poleiala funcției, dezvăluind imaginea unui om autentic și plin de compasiune.

Conform informațiilor biografice publicate pe site-ul său ( www.petesouza.com ), Pete Souza este directorul Biroului foto de la Casa Albă. Anterior acestei funcții Souza a lucrat ca profesor asistent de fotojurnalism la Universitatea din Ohio, a fotografiat pentru biroul din Washington al publicației Chicago Tribune, dar a activat și ca freelancer, printre cele mai notabile colaborări numărându-se cea cu National Geographic. Tot el a fost și fotograful oficial al președintelui Ronald Reagan.

Souza a publicat în iulie 2008 cartea "The Rise of Barack Obama" în care sunt incluse fotografii în exclusivitate din perioada în care viitorul președinte american era senator. Fotograful a documentat extensiv primul an de mandat senatorial al lui Barack Obama și l-a însoțit pe viitorul președinte în diferite călătorii, printre care vizitele din Kenya, Africa de Sud și Rusia din perioada 2005-2006. Cartea lui Souza s-a menținut timp de 5 săptămâni în topul bestseller-urilor întocmit de New York Times.

În afara scenei politice americane, Pete Souza a acoperit și subiecte internaționale și a realizat fotografii și în zone de conflict. După atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, Souza s-a numărat printre primii jurnaliști care au transmis din teatrul de operațiuni căderea Kabulului, în Afganistan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…