„Peter a ieşit din cameră, s-a dus în bucătărie, a scos un cuţit şi a început să se plimbe prin casă cu cuţitul în mână”

„Peter a ieşit din cameră, s-a dus în bucătărie, a scos un cuţit şi a început să se plimbe prin casă cu cuţitul în mână”

Judit Varga, fost ministru al Justiție în Guvernul lui Viktor Orban, lansează acuzații dure la adresa fostului soț, Péter Magyar, notoriul activist care s-a aflat în fruntea protestelor care au avut loc în ultima perioadă la Budapesta. Judit Varga a spus într-un interviu televizat că Péter Magyar o agresa frecvent, chiar și de față cu copiii.

Femeia a relatat amănunțit episoade din viața de familie cu Péter Magyar: „M-a împins de ușă, în timp ce eram însărcinată”, „Când nu cedam, mă închidea într-o cameră”, „S-a plimbat prin casă cu un cuțit”, „Mă agresa verbal și fizic” – sunt doar câteva din dezvăluirile pe care aceasta le-a făcut. Ea indică și un raport al poliției, care ar fi fost preluat și de publicația Hvg.hu.

Judit Varga a declarat că ani de zile a fost expusă la violență domestică, ceea ce a făcut ca întreaga ei familie să sufere. „Certuri continue, agresiuni verbale, care de mai multe ori au degenerat în agresiune fizică” – așa și-a descris Judit Varga fosta căsnicie în interviul acordat lui Péter Hajdú.

În interviul de aproape două ore, fostul ministru de Justiție al Ungariei a povestit în detaliu cum Péter Magyar „a manipulat și otrăvit viața familiei sale timp de ani de zile”. Un episod a fost consemnat în raportul poliției amintit: „O să regreți asta, oricum nu te vor crede. Tot guvernul va cădea în capcană, voi face un scandal imens din asta” – așa ar fi sunat fraza rostită de Péter Magyar, conform datelor din raportul poliției în care s-a consemnat cearta dintre cei doi soți, în decembrie 2020. Raportul a fost redactat de polițistul care avea sarcina să o protejeze pe Judit Varga la momentul respectiv și căruia Judit Varga i-a cerut să o însoțească la domiciliul ei.

În raport se precizează următoarele: După ce fostul șef al ministerului a intrat în casă, a început să se certe cu Péter Magyar. Judit Varga i-a spus soțului ei: „Dă-mi drumul!” și, dacă nu exista o altă cale de ieșire, s-ar fi urcat pe fereastră. Acest lucru sugerează că Péter Magyar a încercat să o imobilizeze pe Judit Varga. „O scenă de dimineață în care mergeam la bunici cu copiii să ne liniștim puțin s-a transformat într-o scenă suprarealistă în care soțul nu mă lăsa să ies pe ușă, nu mă lăsa să ies din cameră și mă amenința că de acum va trăi ca să dărâme guvernul”, explica în raport Judit Varga.

În interviul acordat lui Péter Hajdú, acesta a spus că Péter Magyar i-a îngrădit libertatea de mai multe ori. „O dată m-a închis într-o cameră pentru că era supărat că mergeam la un eveniment de vară. Aceste scene aveau loc adesea în fața copiilor”, a spus Judit Varga. Amenințările degenerau în violență, iar Péter Magyar nu ar fi fost deranjat de faptul că izbucnirile sale de furie erau văzute de alții, chiar de întreaga familie: „Peter a ieșit din cameră, a mers în bucătărie, a scos un cuțit și a început să se plimbe prin casă cu un cuțit în mână. Și îmi amintesc că eu și mama mea eram acolo, speriate și cu spatele la pământ, întrebându-ne ce urma să se întâmple, ce vor păți copiii”.

Reamintim că Judit Varga a fost implicată în scandalul grațierii unui condamnat într-un caz de pedofilie, scandal care a condus la mai multe demisii în rândul oficialilor maghiari, inclusiv la demisia președintei țării, Katalin Novak. Mii de persoane au protestat zile în șir, după ce s-a aflat despre grațierea directorului unui centru de copii, care era închis pentru că i-a permis unui pedofil să profite de copiii instituționalizați.

Judit Varga, în vârstă de 43 de ani, era la acea vreme ministru al Justiției, iar în urma scandalului a anunțat la rândul ei că se retrage din viața politică. Ministerul său a transmis cererea de grațiere Președinției Republicii, dar fără a o susține. Judit Varga contrasemnase în cele din urmă grațierea în condiții neclare. În urma amplului scnadal, ea a anunțat că abandonează mandatul de deputat și renunță de asemenea la conducerea listei Fidesz, partidul lui Viktor Orban, la următoarele alegeri europene din iunie 2024.

Între timp, fostul soț, Péter Magyar, se profilează ca opozant în spațiul public. „Să creăm o forţă căreia să i se alăture toţi ungurii bine intenţionaţi care vor să lucreze pentru ţara lor”, a declarat Peter Magyar, care a preluat conducerea unuia dintre cele mai mari proteste faţă de Guvernul Orban. „Trebuie să vă spun acum că lucrurile nu mai pot continua aşa. Dacă nu vrem să ne crească copiii într-o Ungarie transformată în afacere de familie atunci situaţia merită schimbată”, mai spune Magyar. El şi-a înmulţit acuzaţiile și ieșirile contra guvernului de când fosta sa soţie, Judit Varga, s-a retras din viaţa publică.


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

2 HARTĂ Ploi și vijelii în jumătate de țară, urmează două zile cu cod galben

3 „M-a violat în iulie 2015. Aveam 20 de ani. Viața mea nu a mai fost niciodată la fel” / Fosta jurnalistă Adina Florea îl acuză pe ziaristul Răzvan Băltă…

4 VIDEO Umbrărescu a scos „bestiile" din parcare pe șantierele Autostrăzii Moldovei

5 Hm, americanii...