Peter Szijjarto: Doar puțini dintre migranții care sosesc în UE sunt refugiați, majoritatea sunt migranți economici

Peter Szijjarto: Doar puțini dintre migranții care sosesc în UE sunt refugiați, majoritatea sunt migranți economici

Migranții care sosesc pe teritoriul Uniunii Europene sunt, în cea mai mare parte, migranți economici și doar puțini dintre ei sunt într-adevăr refugiați, a declarat ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, într-un interviu acordat publicației italiene Corriere della Sera, relatează MTI.

Szijjarto a spus că Uniunea Europeană refuză să acționeze, deși mulți dintre liderii din statele membre sunt îngrijorați de situația creată de fenomenul migrației.

"Politica de a încuraja tot mai mulți oameni să vină în Europa este contrară intereselor blocului comunitar. Migranții trebuie sprijiniți în țările de origine, înainte să pornească la drum. Trebuie să ne protejăm granițele. Noi am spus-o și o să o repetăm: migranții ilegali nu trebuie să intre în Ungaria", a subliniat șeful diplomației ungare.

Întrebat de ce premierul Viktor Orban a afirmat că venirea la putere a lui Donald Trump în SUA va reprezenta o oportunitate pentru Ungaria și pentru Europa, Szijjarto a explicat că Trump a renunțat la ideea de a exporta democrația în cadrul politicii externe derulate de SUA și că a înțeles că nu există rețete cu aplicabilitate universală.

Cât despre poziția lui Trump privind imigrația, și el consideră că granițele trebuie protejate, a mai spus Szijjarto.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...