Petrescu (Ministerul Economiei): Emiterea Ordonanței 13 nu cred ca a fost o greșeală, dar trebuie analizat foarte bine în privința politicii judiciare

Emiterea Ordonanței 13 nu a fost o greșeală, dar trebuie analizat foarte bine în ceea ce privește politica judiciară a acestei țări, a declarat, la Palatul Parlamentului, ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, care asigură interimatul la Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

"Ordonanța nu cred că a fost o greșeală. Trebuie să analizăm foarte bine ce se întâmplă în ceea ce privește politica judiciară a acestei țări. Că trebuie analizat mai bine? Este clar că trebuie analizat mai bine și oamenii din stradă sunt perfect îndreptățiți să iasă, să-și mențină și să-și spună punctul de vedere", a spus Petrescu.

El a precizat că în ceea ce privește ședința de Guvern de duminică, va analiza documentația.

"Din punctul meu de vedere, eu nu sunt un minister care avizează aceste demers. Eu nu aș vrea să dau o opinie, care ar fi cea mai bună variantă. Aștept și eu ședința de Guvern. Voi analiza exact documentația ce va fi pusă sub dezbatere și îmi voi exprima acolo un punct de vedere. Cred că trebuie să identificăm un echilibru corect între lupta anticorupție și drepturile cetățenilor. Asta este foarte important și acest echilibru încă nu s-a găsit. Trebuie împreună, și cei din stradă și cei din birouri, din Guvern și funcționarii și cei din zona privată, trebuie să găsim împreună un consens și să trecem la treabă", a mai arătat ministrul Economiei.

De asemenea, a mai spus că acest echilibru trebuie identificat în urma dezbaterilor.

"Echilibrul urmează a fi identificat în urma dezbaterilor și în special între specialiști. (...) Nu cred că demisia ministrului Justiției sau faptul că rămâne în poziție este modalitatea de a atinge acel echilibru. (...) Eu susțin orice fel de om care simte nevoia să iasă în stradă, să-și spună un punct de vedere. Este perfect democratic. Președintele trebuie să-și intre în rolul de mediator cu adevărat și abia atunci putem spera că trecem la un punct următor în evoluția situației din ultimele zile, pentru că ceea ce se întâmplă acum nu poate fi decât dăunător economiei", a mai arătat ministrul Economiei.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

2 Securist împuțit! În Grecia, Cataramă a purtat mască non-stop! În România a făcut miting contra purtării ei!

3 CCR, asasinii României / Bombe epidemiologice în toată țara: sute de bolnavi sau suspecți de infectare cu Covid-…

4 Hideg și Burci au fugit în Emirate cu un avion de marfă

5 VIDEO Ciolacu vrea „adevărul” despre incidentul cu deputații PSD!!! Uite, boule, adevărul!