Pfizer şi Moderna îşi testează vaccinurile anti-COVID-19 împotriva noii tulpini a coronavirusului (CNN)

Pfizer şi Moderna îşi testează vaccinurile anti-COVID-19 împotriva noii tulpini a coronavirusului (CNN)

Companiile Pfizer şi Moderna verifică dacă vaccinurile pe care le-au dezvoltat împotriva COVID-19 sunt eficiente şi împotriva noii tulpini cu răspândire mai rapidă a coronavirusului apărută în Marea Britanie, a informat marţi CNN, relatează Reuters.

Moderna se aşteaptă ca imunitatea dezvoltată de vaccinul său să protejeze şi împotriva noii tulpini şi efectuează mai multe teste în următoarele săptămâni pentru a confirma eficienţa vaccinului său, a declarat compania într-un comunicat transmis CNN.

Pfizer a declarat că "strânge date" în legătură cu cât de bine probele de sânge de la persoanele imunizate cu vaccinul său "pot fi capabile să neutralizeze noua tulpină apărută în Marea Britanie", potrivit sursei citate.

Pfizer şi Moderna nu au răspuns imediat la o solicitare din partea Reuters pentru declaraţii.

Descoperirea noii tulpini de COVID-19 a provocat un nou val de panică în mijlocul unei pandemii care a ucis aproximativ 1,7 milioane de persoane şi a infectat peste 77,15 milioane în întreaga lume.

Principala îngrijorare este că noua tulpină a COVID-19 este cu 40% -70% mai contagioasă.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /