Pfizer va continua să furnizeze medicamente Rusiei, însă va opri testele clinice

Pfizer va continua să furnizeze medicamente Rusiei, însă va opri testele clinice

Compania farmaceutică Pfizer a anunţat marţi că va continua să furnizeze medicamente Rusiei, în pofida opoziţiei companiei faţă de invazia rusă în Ucraina, relatează dpa.

Compania a afirmat că implementarea unei "pauze voluntare în fluxul de medicamente către Rusia ar fi o încălcare directă a principiului său fundamental de a pune pacienţii pe primul loc".

Pfizer a precizat că nu va opri livrarea de medicamente considerate critice, precum cele folosite împotriva cancerului sau în terapiile cardiovasculare, în condiţiile în care stoparea livrărilor ar conduce la suferinţe semnificative ale pacienţilor şi la o potenţială pierdere de vieţi omeneşti, în special în rândul copiilor şi al persoanelor în vârstă.

Compania farmaceutică a afirmat că afacerile sale în Rusia se vor schimba pentru a-şi arăta solidaritatea faţă de Ucraina.

Pentru a sprijini Ucraina, Pfizer a afirmat că va dona toate profiturile de la filiala sa din Rusia pentru cauze care vor sprijini ucrainenii, cu efect imediat.

Compania nu are nicio unitate de producţie în Rusia, însă a decis să oprească toate investiţiile planificate cu furnizorii locali şi destinate construirii unei capacităţi de producţie în această ţară.

Pfizer a afirmat că nu va începe noi studii clinice în Rusia şi va opri toate eforturile de recrutare pentru studiile clinice în curs din ţară. Compania intenţionează să colaboreze cu autorităţile de reglementare, inclusiv cu Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA), pentru a muta toate studiile clinice în curs în locaţii din afara Rusiei.

Cu toate acestea, compania va continua să furnizeze medicamentele necesare pentru persoanele înscrise în studiile clinice.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...