Phenianul va avea "în câteva luni" posibilitatea de a lovi SUA (Paris)

Phenianul va avea "în câteva luni" posibilitatea de a lovi SUA (Paris)

Șeful diplomației franceze Jean-Yves Le Drian a apreciat vineri că Coreea de Nord ar putea avea "în câteva luni mijloacele de a lovi cu arma nucleară Statele Unite sau chiar Europa" și a avertizat în legătură cu o situație "foarte gravă", relatează AFP.

Ar trebui să ne fie frică de Coreea de Nord? "Da, situația este foarte gravă", a declarat ministrul la radioul RTL.

"Noi vedem o Coree de Nord care își stabilește obiectivul de a avea mâine rachete ce pot transporta arma nucleară. În câteva luni, aceasta va fi o realitate și în acel moment, când va avea mijloacele să lovească cu arma nucleară Statele Unite, sau chiar Europa, și cel puțin Japonia și China, situația va fi explozivă", a spus el. "Coreea de Nord trebuie să revină la calea de negociere", a insistat ministrul francez.

Zborul efectuat marți deasupra Japoniei de o rachetă nord-coreeană Hwasong-12 cu rază medie de acțiune constituie o nouă escaladare a crizei în peninsulă, după două lansări de rachete intercontinentale ce par să pună o mare parte din continentul american în bătaia armelor Phenianului.

Deși ultima lansare de rachetă a fost unanim condamnată de Consiliul de Securitate al ONU , capitalele străine sunt divizate asupra acțiunilor viitoare împotriva Coreii de Nord și rămân întrebări în legătură cu consensul din cadrul administrației SUA în fața acestei crize.

China, la rândul său, principalul susținător al Coreii de Nord, se opune noilor sancțiuni cerute de Japonia și de capitalele occidentale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro