Piața Ronald Reagan, în zona Victoriei din București

Piața Ronald Reagan, în zona Victoriei din București

Spațiul public aflat la intersecția dintre Piața Victoriei cu str. Paris și str. Duiliu Zamfirescu va purta numele celui de-al 40-lea președinte al Statelor Unite, Ronald Reagan (n. 1911 - d. 2004), conform unui proiect adoptat, vineri, de consilierii generali ai Capitalei.

În expunerea de motive, primarul general, Gabriela Firea, precizează că Regan, prin politica sa intransigentă din perioada Războiului Rece, a avut o contribuție hotărâtoare la prăbușirea comunismului în Europa.

"Acesta reprezintă un simbol al democrației, al luptei împotriva comunismului, al respectării drepturilor omului, al libertății presei, dar și al economiei de piață", prevede raportul de specialitate.

Pe 9 aprilie, Primăria Municipiului București anunța că intenționează, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, realizarea și amplasarea într-o zonă centrală a Capitalei a statuii lui Ronald Reagan.

"Acest monument va fi amplasat în centrul orașului și îi reasigur pe toți cetățenii Bucureștiului că investițiile culturale nu se realizează în detrimentul proiectelor sociale, de infrastructură sau din domeniul sănătății. Capitala României trebuie să se dezvolte unitar, atât din punct de vedere cultural, cât și social și economic", declara primarul general Gabriela Firea, potrivit unui comunicat transmis la momentul respectiv de către PMB.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

4 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!

5 În față, tot cu găuri?